Skip to content
minden ami irodabútor

Minden, amit egy 21. századi irodáról tudni akartál [tartalomjegyzék]

Olvasási idő: 10 perc

A König + Neurath szakmai blogjának tartalomjegyzéke

0. témakör –  Home office [2021] – hogyan dolgozzunk otthonról (pandémia idején)

Az új kihívásunk: a home office

Mi az irodabútorokhoz értünk. De fontosnak tartjuk, hogy Ön, kedves Olvasó, most ne csak a munkájával, hanem saját magával is törődjön.

Az emberek fontosabbak bármi másnál: irodai munkaasztal otthonra

Melyben leírjuk, hogy a jó vezető most támogatja a munkatársait, és figyel arra, hogy az otthoni munkavégzés körülményei jók legyenek. A cikk ajánl egy kíváló König + Neurath irodai munkaasztalt, a home office-ban dolgozók részére.

Home Office – Menni fog! Ezt az 5 pontot érdemes betartani

#covid19 – Cikkünkben most segítséget nyújtunk azok számára, akik teljes munkaidőben, vagy akár csak hetente 1-2 alkalommal dolgoznak saját otthonukból, home office-ban.

Díjazzák, ha figyelsz rá. A TALO.s irodai munkaasztal

A TALO.S irodai munkaasztal segíti az ülő-álló munkát.  A König + Neurath gyártónál egyre nagyobb figyelmet szentelnek az erőforrás-korlátozásoknak, gazdaságos gyártási módszereket alkalmazva és a jobb minőségre, a környezet védelmére összpontosítva.

Az új céges világrend [covid19] és a home office

Furcsa ellentmondás, de azzal, hogy a Covid19 vírussal úgy látszik, kénytelenek leszünk együtt élni, és nemhogy csökkenni fog a közösségi terek szerepe, hanem éppenhogy ezek a terek fogják jelenteni a megoldást az új közös munkavégzésre.

Túlmunka home-office alatt: egy ergonómikus irodaasztal

Ötletek és tippek a cikkben, hogyan hagyja abba időben a munkát, ha otthonról dolgozik? A König + Neurath gyártó ergonómikus irodaasztalát mutatjuk be.

Tényleg pénzkidobás motoros irodai asztalra költeni?

Ezt a cikket azoknak ajánljuk, akik nyitottak az innovatív megoldásokra, melyek segítségével forradalmasítani lehet a munkafolyamatokat, valamint olyan inspiráló munkakörnyezetet lehet létrehozni, mely egyaránt csábító tényezőként hat az új munkavállalókra és megfelelő motivációt biztosít a csapat minden tagja számára.

Az y generáció motiválható: online és offline munkavégzés

A Covid19 okozta első pánikhelyzet és az azt követő rengeteg változás kiélezte a generációk közötti különbségeket. Voltak cégek, ahol kevés fennakadást okozott az átállás a hibrid (online-offline) munkavégzésre, máshol épphogy túlélték és hónapok alatt rázódtak csak bele, így vagy úgy.

Szinkronmechanikás irodaszék és az i-sitting mechanika

Az ülő munkát végzők folyamatos egészségkárosodási kockázatnak vannak kitéve. Különösen most, a pandémiás időszakban, amikor a home office-ben senki nem figyelmeztet minket arra, hogy szakítsuk meg a folyamatos ülést, mozogjunk, nyújtózzunk egyet. A König + Neurath Jet II. irodaszék

Ergonómikus munkaszék és motoros irodai asztal [Special Edition]

Az egyéni egészség téma hirtelen gazdasági faktorrá is vált. Ez az oka, hogy a haladó szellemű cégek most kiemelten foglalkoznak az egészséges bútorok kérdésével. Bemutatjuk a Home Office Special Editiont.

A König und Neurath Auray vezetői széke kézzel készült kifinomultság

Egy kis körültekintéssel sokat tehet azért, hogy kényelmesen és egészséges pozícióban ülve végezhesse munkáját. Bemutatkozik az Auray vezetői irodaszék.

 

1. témakör – Wellbeing az irodában

thinktank2_konig_ags_well-being_irodaban
Mit is jelent a wellbeing? A munkahelyi környezet hatásairól szerencsére egyre több szó esik, a szakirodalom is elkezdte felkapni. 


A wellbeing szemlélet mára versenyelőnyt jelent egy cég számára. Éppen emiatt a munkaadóknak is megváltozott a szemléletmódja és  a munkakörnyezetet aszerint alakítják, hogy minél jobban szolgálja a munkafolyamataikat és a nálunk dolgozókat. 


A végső cél természetesen a céges profit növelése, ami már a benne dolgozókon is múlik. Ezt a témakört szedjük ízekre az alábbi cikkeinkkel.

1.1. Iroda kialakítás és átrendezés – munkakörnyezet

Tényleg pénzkidobás motoros asztalra költeni?

Melyben leírjuk, mire ügyeljen az, aki beiktatja az álló munkavégzést a napjaiba, hogyan éljen a motoros munkaasztal kínálta előnyökkel.

Nincs több betegszabi [Döntéshozóként ezekre figyeljen oda]

Amikor a cégvezetők felismerik, hogy a dolgozóik egészsége konkrét hatással van a cégük teljesítményére. Tippeket adunk, hogyan tudja a munkakörnyezettel a kollégáit motiválni, ezáltal a teljesítményüket növelni.

Fázom az irodában – Itt a kánikula…A room-in-room térmegoldások

Hogyan állítható be az ideális hőmérséklet egy olyan munkahelyen, ahol akár 30-40 ember dolgozik egy nyitott irodában. A room-in-room térmegoldások open office irodákban plusz 5 konkrét tanács a forró napokra.

Irodai közösségi tér: Az étkező

A közösségi terek kiemelkedően fontos szerepéről ír szakértőnk, ezúttal az étkező kerül a középpontba. Az étkező egy 21. századi irodában nemcsak az étkezés, hanem a munkavégzés helyszíne is lehet. Ergonómikus megoldások a megváltozott irodai igényekhez.

Irodai recepció: sajnos csúszás van, várnia kell kicsit…

Ha a várakozás ennyire része az életünknek, mégis hogyan tudnánk azt kellemesebbé tenni?

Darts vagy csocsó? –  a pihenőterek szerepe az irodában

A modern irodákban a szemléletmód emberközpontúbbá vált az elmúlt évtizedben. Rájöttek a cégvezetők, hogy a teljesítményt erősen rontja az, ha megszakítások nélkül várjuk el a napi 10 órás munkavégzést, sőt, a közösségi terek nagyszerű helyet adnak a munkavégzésnek…

Milyen színeket használjak az irodában?

Egy kis színpszichológia. A legsűrűbben használt színek és annak hatásai a munkavégzésre, a munkavállalók teljesítményére. A kényelmes, barátságos ÉS munkát segítő megoldások.

Irodabútorok nagyító alatt – német gyártói alapossággal készült

Közelebb hajolunk az irodabútorokhoz és megnézzük, milyen kiváló anyagokkal dolgozik a König+Neurath német irodabútor gyártó cég.  [ video ] a cikkben.

Új irodára vágyik? a terek testre szabhatók

Trendek, amiket a munkastruktúra változások generálnak. A cikk sorra veszi a 2019. év iroda tredjeit. Nyitott iroda, romkocsma design, zöld irodák.

Harmónia az irodában – A König + Neurath nagy stíluskalauza

Tudományos alapokon nyugszik az a tervezés, amit a König+Neurath mérnökei végeznek el. Letisztult és kortalan térrendező bútorokat kínál a legigényesebbeknek.

Hogyan alakítsam ki irodámat úgy, hogy lenyűgözzem üzleti partnereimet?

Aki az üzleti életben hosszú távon sikeres szeretne maradni, vagy azzá válni, óhatatlan, hogy odafigyeljen a külsőségekre. Hiszen az üzleti kapcsolat kialakítása olyan, akár egy randevú

 

1.2. Irodai wellbeing és a teljesítmény

Irodája láttán Önt profi vezetőnek tartják vajon?

Milyen benyomást kelt üzleti partnereiben az irodájával? Ugye, Ön is fogad partnereket az irodájában? Tudta, hogy az első percben szerzett élmény meghatározza akár az üzleti tanácskozás kimenetelét is? Szakértőnk ennek a kérdésnek járt utána.

A helyes ülés produktívvá tesz – koncentrált irodai munka

Arról írunk, milyen előnyökkel kecsegtet az, ha valaki “jól” ül – ülőmunkát végzőknek ez kifejezetten fontos. A cikkben két kutatás eredményeiről is beszámolunk. Az aktív ülés a vérkeringést is serkenti, ezáltal a koncentrációs készséget is javítja. Tehát nemcsak az egészségünkre, de a produktivitásunkra és a kreativitásunkra is jó hatással van.

Megfordult alattunk a ló – inspiráló irodai munkakörnyezet

Az Y és Z-generáció munkaerő piacra lépésével a munkakultúra is átalakult. Az Y-generáció tagjai könnyedén váltogatják a munkahelyüket. Olyan helyet keresnek, ahol inspiráló munkakörnyezetben dolgozhatnak, lehetőségük van a folyamatos fejlődésre, tanulásra, képzésekre, valamint a ranglétrán való feljebb jutásra. Az ő motiválásukról szól a cikkünk.

Hogyan növelhetem meg csupán fénnyel a vállalkozásom teljesítményét?

De milyen is az ergonomikus irodai fény, mely optimális körülményeket biztosít a hatékony munkavégzéshez? Hogyan állapítható meg az ideális fényviszony egy helyiségben? Egy iroda tervezése vagy átalakítása során van pár olyan szempont, melynek figyelembe vételével sokat tehetünk az ideális fényviszonyok kialakítása érdekében.

Hogyan tudunk védekezni az irodai hangszennyezés ellen? Az asztali paraván

Egyre több ember kénytelen magas környezeti zajban élni illetve ott is dolgozni. A zajszennyezés azonban egy sor egészségi bántalommal hozható összefüggésbe.

Helaba-referenz4

2. témakör – Mobilitás az irodában

mobilitas_well-being_irodaban
A technológiai változásoknak köszönhetően az a tradicionális modell, hogy mindenkinek van egy asztala és majd délután felállhat onnan és hazamehet - már a múlté. 


Ami helyette most van: változatos terek aszerint, hogy hol milyen tevékenység folyik, kezdve a nappaliszerű, félhivatalos beszélgetési terekkel, az ötletelős, falra jegyzetelős kisebb terekkel, egészen a hangszigetelt telefonfülkékig.


Az irodai mobilitásról nagy örömmel írtunk cikkeket, ezekből inspirálódni tud. 

2.1. Produktivitás mobil bútorokkal: a jövő irodája [2021]

Hangszigetelt mobil iroda – egy nap alatt

A cikk a munkacsarnokban dolgozó irodistáknak és vezetőknek segít. Csarnokirodának vagy munkairodának is nevezik azokat a szobákat, amik a gyártási területen vagy ahhoz közel egész vannak, és csendet, koncentrációt igénylő munka folyik bennük. Ezeket utólag is ki lehet alakítani, hogy hogyan, arról is szól a cikk.

Hallod? Nem hallod? – mobil telefonfülke irodákba

A zajos környezet nemcsak az idegrendszert terheli túlzottan meg, hanem a szakmai teljesítményünket is jelentősen csökkenti. Hogyan lehet ez ellen védekezni egy nyílt terű irodában? Open office újratöltve: az irodai telefonfülke.

Kulcsszó: produktivitás és alkalmazkodás [irodai trendek]

A startup cégek élenjárnak az új, innovatív munkahely teremtés területén, de remélhetően a többiek sem maradnak le mögöttük. A König City koncepció iránymutatást ad az ideális munkakörnyezet kialakítására.

Tényleg pénzkidobás motoros asztalra költeni?

A legjobb, ha megteremtjük magunk (és kollégáink) számára a lehetőséget, hogy egyes munkafolyamatokat ülve, másokat viszont állva végezzünk. Így tehetjük a legtöbbet a koncentráció folyamatos fenntartásáért, valamint szellemi és fizikai fittségünk megőrzéséért.

10 érv, miért ez a jövő mobil munkaállomása

Ez egy olyan mobil munkaállomás, ami magának gondoskodik a szükséges áramról, a zárható fiókokról és könnyedén felszívódik, ha kell: görgős lábain félretolható, függőlegesre állított asztallapjával extrém kis helyet foglal el.

Hogyan befolyásolja a munkahelyi teljesítőképességet az irodatér elrendezése?

Irodaberendezés tekintetében alapvetően három stílust különböztethetünk meg: cellás elrendezés, csoportos elrendezés és kombinált elrendezés. Cikkünkben sorra vesszük ezeket a megoldásokat. Ha átalakít vagy új irodát tervez, mindenképpen szervezze meg előbb a cég térbeli munkafolyamatait.

2.2. Irodai térszervezés – produktív terek az irodában

Új irodára vágyik? – a terek testre szabhatók

Testre szabható, kreatív terek, mobil munkaállomások és az ergonomikus bútorok veszik át a klasszikus irodák helyét, melyek segítségével egy vállalkozás bármelyik helyisége pillanatok alatt személyre szabható, átalakítható az éppen felmerült igényeknek megfelelően.

König City – a munkaterületek nem csupán „össze vannak rakva”

Az, hogy mi teszi inspirálóvá a munkakörnyezetet a dolgozók számára, összetett kérdés.  A kulcsa mindenképp az, hogy a munkavállaló magáénak érezze azt a környezetet, amelyben napjának nagy részét tölti.

Egy mobil munkahely, ami magáról gondoskodik

A Standby Office 2.0 egy olyan mobil munkahely, ami magának gondoskodik a szükséges áramról, a zárható fiókokról és könnyedén felszívódik, ha kell: görgős lábain félretolható, függőlegesre állított asztallapjával extrém kis helyet foglal el

agspro_balance.office

 

3. témakör – Egészséges ülés az irodában

Auray-vezetői-irodaszék1_wellbeing
22 fokos nyílással és 45-130 kg közötti súly beállítással
Ha irodabútorokra gondolunk, mindenkinek először a görgős szék vagy irodaszék jut eszébe. Függetlenül attól, hogy főnöki széket keres, vagy az irodán dolgozó kollégáknak válogat, valódi segítséget jelenthetnek a témával foglalkozó írásaink.


Tanácsokat és megoldásokat adunk és esettanulmányokat egyes termékeinkról. Fyigyeljen rá, hogy nem minden irodaszék ergonómikus!


Készüljön fel, mielőtt irodai széket választ: a weboldalunkon ingyenes letölthető kisokost is készítettünk a most vásárlás előtt álló olvasóink részére.

3.1. Hogyan válasszak irodaszéket? egészség és ergonómia

Hogyan vásároljak irodaszéket? [KISOKOS]

Ha tisztában van azzal, hogy egy szék mely tulajdonsága mivel ad hozzá az Ön komfortérzetének javításához, jobban oda tud figyelni, hogy mit kell tudnia annak a széknek, amely mellett Ön hosszabb időre elkötelezi magát.

Minden, amit az irodai székek karfájáról tudni akart

Az ergonómikus bútorokkal foglalkozó szakemberek körében az irodai székek karfája – hiszik vagy sem – örökké vita tárgya. (A karfát ellenzők azt mondják, olyan közel üljünk az íróasztalhoz, hogy azon támaszkodjon az alkarunk, különben az alkarunk lágy részeire és a könyökünkre nehezedő nyomás íngyulladást okozhat. )

Az ülő munka új dimenziója

Egyrészről fontos, hogy milyen pozícióban ülünk az irodai székben, másrészről pedig – ami talán még fontosabb – hogy a székbeállítások megfelelőek – e, hiszen az ergonomikus szék pont attól jó, hogy a különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően egyénre szabható.

Irodabútorok nagyító alatt

Ebben a bejegyzésben közelebb hajolunk a bútorokhoz és sorra vesszüki, hogy a textilek, a színek, az alapanyagok és formák milyen lehetőségeket nyújtanak a felhasználók számára.

3.2. Egészségmegőrzés az irodában

Személyes hangú [esettanulmány] a König+Neurath Jet II. irodaszékről

Esettanulmány a König+Neurath egyik irodaszékéről, hogyan kell beállítani, mire figyeljünk oda ezeknél a beállításoknál, milyen hatása van a munkavégzésre. Vigyázat! Sok humorral fűszerezve.

[ Megoldás ] az irodai hátfájás ellen – szakértői tanácsok

Szakértői tanácsokat hozunk arról, hogy mit tehet, ha már kialakult a hátfájása az irodai üléstől. Mit tehet a gerince védelmében és hogyan ismeri fel az igazán ergonómikus irosdaszéket.  Hosszútávú befektetés, de hamar megtérül.

Visszeres panaszai nehezítik a munkavégzését?

A krónikus vénás megbetegedések kialakulásában a mozgásszegény életmód, a terhesség, a túlsúly, a dohányzás valamint a folyamatos ülő vagy álló munka is nagy szerepet játszik. Mit tehet, ha panaszokkal küzd, milyen változásra van szüksége a megoldáshoz.

Egészséges ülés az irodában

Tanácstalan, melyik lenne a legmegfelelőbb irodai szék? A tökéletes irodai szék speciális hátkiképzéssel rendelkezik, követi a gerinc „S” formáját. A derék megfelelően alá van támasztva, valamint a nyaki részen is domború kiképzés található. Szék-szakértés magasfokon.

Mozgásra tervezett irodai székünk: a JET.III

A JET.III. egy olyan új ergonómiai kényelmet biztosít, ami segítséget nyújt az aktív ülés elsajátításában. Testünk a székben töltött idő alatt is mozgásban van, így az ülés kevésbé megterhelő a test számára.

Vajon mennyire ergonómikus és egészséges most az irodája?

A német König+Neurath cég ezekkel a felmerülő igényekkel mind mélyrehatóan foglalkozik. Nem, nem a Covid19 óta, hanem már vagy 40 éve.

Vezetoi-szek-König-Neurath-Auray

 

Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon

Referenciáink: https://minosegiirodabutor.hu/referenciak/

Ha termékeinkről katalógust kérne:

     

    Back To Top