skip to Main Content
Minden, Amit Egy 21. Századi Irodáról Tudni érdemes

Minden, amit egy 21. századi irodáról tudni érdemes

Olvasási idő: 8 perc

*** Tematikus Tartalomjegyzék ***

A König + Neurath magyarországi forgalmazója, az AGS Pro Kft. szakmai blogjához

0. Home office – Dolgozzunk otthonról

Az új kihívásunk: a home office

Mi az irodabútorokhoz értünk. De fontosnak tartjuk, hogy Ön, kedves Olvasó, most ne csak a munkájával, hanem saját magával is törődjön.

Az emberek fontosabbak bármi másnál

Melyben leírjuk, hogy a jó vezető most támogatja a munkatársait, és figyel arra, hogy az otthoni munkavégzés körülményei jók legyenek. A cikk ajánl egy kíváló König + Neurath irodai munkaasztalt, a home office-ban dolgozók részére.

Home office – hogyan csináld jól?

#covid19 – Cikkünkben most segítséget nyújtunk azok számára, akik teljes munkaidőben, vagy akár csak hetente 1-2 alkalommal dolgoznak saját otthonukból, home office-ban.

1. Well-being az irodában

blogcikk_forrás02_solinfo
Mit is jelent a wellbeing? A munkahelyi környezet hatásairól szerencsére egyre több szó esik, a szakirodalom is elkezdte felkapni. 


A wellbeing szemlélet mára versenyelőnyt jelent egy cég számára. Éppen emiatt a munkaadóknak is megváltozott a szemléletmódja és  a munkakörnyezetet aszerint alakítják, hogy minél jobban szolgálja a munkafolyamataikat és a nálunk dolgozókat. 


A végső cél természetesen a céges profit növelése, ami már a benne dolgozókon is múlik. Ezt a témakört szedjük ízekre az alábbi cikkeinkkel.

1.1. Iroda kialakítás és átrendezés

Tényleg pénzkidobás motoros asztalra költeni?

Melyben leírjuk, mire ügyeljen az, aki beiktatja az álló munkavégzést a napjaiba, hogyan éljen a motoros munkaasztal kínálta előnyökkel.

Nincs több betegszabi [Döntéshozóként ezekre figyeljen oda]

Amikor a cégvezetők felismerik, hogy a dolgozóik egészsége konkrét hatással van a cégük teljesítményére. Tippeket adunk, hogyan tudja a munkakörnyezettel a kollégáit motiválni, ezáltal a teljesítményüket növelni.

Fázom az irodában – Itt a kánikula…

Hogyan állítható be az ideális hőmérséklet egy olyan munkahelyen, ahol akár 30-40 ember dolgozik egy nyitott irodában. A room-in-room térmegoldások open office irodákban plusz 5 konkrét tanács a forró napokra.

Irodai közösségi tér: Az étkező

A közösségi terek kiemelkedően fontos szerepéről ír szakértőnk, ezúttal az étkező kerül a középpontba. Az étkező egy 21. századi irodában nemcsak az étkezés, hanem a munkavégzés helyszíne is lehet. Ergonómikus megoldások a megváltozott irodai igényekhez.

Milyen színeket használjak az irodában?

Egy kis színpszichológia. A legsűrűbben használt színek és annak hatásai a munkavégzésre, a munkavállalók teljesítményére. A kényelmes, barátságos ÉS munkát segítő megoldások.

Irodabútorok nagyító alatt

Közelebb hajolunk az irodabútorokhoz és megnézzük, milyen kiváló anyagokkal dolgozik a König+Neurath német irodabútor gyártó cég.  [ video ] a cikkben.

Új irodára vágyik? a terek testre szabhatók

Trendek, amiket a munkastruktúra változások generálnak. A cikk sorra veszi a 2019. év iroda tredjeit. Nyitott iroda, romkocsma design, zöld irodák.

Harmónia az irodában – A König + Neurath nagy stíluskalauza

Tudományos alapokon nyugszik az a tervezés, amit a König+Neurath mérnökei végeznek el. Letisztult és kortalan térrendező bútorokat kínál a legigényesebbeknek.

Darts vagy csocsó? –  a pihenőterek szerepe az irodában

A modern irodákban a szemléletmód emberközpontúbbá vált az elmúlt évtizedben. Rájöttek a cégvezetők, hogy a teljesítményt erősen rontja az, ha megszakítások nélkül várjuk el a napi 10 órás munkavégzést, sőt, a közösségi terek nagyszerű helyet adnak a munkavégzésnek…

Hogyan alakítsam ki irodámat úgy, hogy lenyűgözzem üzleti partnereimet?

Aki az üzleti életben hosszú távon sikeres szeretne maradni, vagy azzá válni, óhatatlan, hogy odafigyeljen a külsőségekre. Hiszen az üzleti kapcsolat kialakítása olyan, akár egy randevú

 

1.2. Well-being és teljesítmény

Irodája láttán Önt profi vezetőnek tartják vajon?

Milyen benyomást kelt üzleti partnereiben az irodájával? Ugye, Ön is fogad partnereket az irodájában? Tudta, hogy az első percben szerzett élmény meghatározza akár az üzleti tanácskozás kimenetelét is? Szakértőnk ennek a kérdésnek járt utána.

A helyes ülés produktívvá tesz

Arról írunk, milyen előnyökkel kecsegtet az, ha valaki “jól” ül – ülőmunkát végzőknek ez kifejezetten fontos. A cikkben két kutatás eredményeiről is beszámolunk. Az aktív ülés a vérkeringést is serkenti, ezáltal a koncentrációs készséget is javítja. Tehát nemcsak az egészségünkre, de a produktivitásunkra és a kreativitásunkra is jó hatással van.

Megfordult alattunk a ló – inspiráló munkakörnyezet

Az Y és Z-generáció munkaerő piacra lépésével a munkakultúra is átalakult. Az Y-generáció tagjai könnyedén váltogatják a munkahelyüket. Olyan helyet keresnek, ahol inspiráló munkakörnyezetben dolgozhatnak, lehetőségük van a folyamatos fejlődésre, tanulásra, képzésekre, valamint a ranglétrán való feljebb jutásra. Az ő motiválásukról szól a cikkünk.

Hogyan növelhetem meg csupán fénnyel a vállalkozásom teljesítményét?

De milyen is az ergonomikus irodai fény, mely optimális körülményeket biztosít a hatékony munkavégzéshez? Hogyan állapítható meg az ideális fényviszony egy helyiségben? Egy iroda tervezése vagy átalakítása során van pár olyan szempont, melynek figyelembe vételével sokat tehetünk az ideális fényviszonyok kialakítása érdekében.

Helaba-referenz4

2. Mobilitás az irodában

blog_termelo_thinktank07
A technológiai változásoknak köszönhetően az a tradicionális modell, hogy mindenkinek van egy asztala és majd délután felállhat onnan és hazamehet - már a múlté. 


Ami helyette most van: változatos terek aszerint, hogy hol milyen tevékenység folyik, kezdve a nappaliszerű, félhivatalos beszélgetési terekkel, az ötletelős, falra jegyzetelős kisebb terekkel, egészen a hangszigetelt telefonfülkékig.


Az irodai mobilitásról nagy örömmel írtunk cikkeket, ezekből inspirálódni tud. 

2.1. Produktivitás mobil bútorokkal

Hangszigetelt mobil iroda – egy nap alatt

A cikk a munkacsarnokban dolgozó irodistáknak és vezetőknek segít. Csarnokirodának vagy munkairodának is nevezik azokat a szobákat, amik a gyártási területen vagy ahhoz közel egész vannak, és csendet, koncentrációt igénylő munka folyik bennük. Ezeket utólag is ki lehet alakítani, hogy hogyan, arról is szól a cikk.

Hallod? Nem hallod? – mobil telefonfülke irodákba

A zajos környezet nemcsak az idegrendszert terheli túlzottan meg, hanem a szakmai teljesítményünket is jelentősen csökkenti. Hogyan lehet ez ellen védekezni egy nyílt terű irodában? Open office újratöltve: az irodai telefonfülke.

Kulcsszó: produktivitás és alkalmazkodás [irodai trendek]

A startup cégek élenjárnak az új, innovatív munkahely teremtés területén, de remélhetően a többiek sem maradnak le mögöttük. A König City koncepció iránymutatást ad az ideális munkakörnyezet kialakítására.

Tényleg pénzkidobás motoros asztalra költeni?

A legjobb, ha megteremtjük magunk (és kollégáink) számára a lehetőséget, hogy egyes munkafolyamatokat ülve, másokat viszont állva végezzünk. Így tehetjük a legtöbbet a koncentráció folyamatos fenntartásáért, valamint szellemi és fizikai fittségünk megőrzéséért.

10 érv, miért ez a jövő mobil munkaállomása

Ez egy olyan mobil munkaállomás, ami magának gondoskodik a szükséges áramról, a zárható fiókokról és könnyedén felszívódik, ha kell: görgős lábain félretolható, függőlegesre állított asztallapjával extrém kis helyet foglal el.

Hogyan befolyásolja a munkahelyi teljesítőképességet az irodatér elrendezése?

Irodaberendezés tekintetében alapvetően három stílust különböztethetünk meg: cellás elrendezés, csoportos elrendezés és kombinált elrendezés. Cikkünkben sorra vesszük ezeket a megoldásokat. Ha átalakít vagy új irodát tervez, mindenképpen szervezze meg előbb a cég térbeli munkafolyamatait.

2.2. Irodai térszervezés

Új irodára vágyik? – a terek testre szabhatók

Testre szabható, kreatív terek, mobil munkaállomások és az ergonomikus bútorok veszik át a klasszikus irodák helyét, melyek segítségével egy vállalkozás bármelyik helyisége pillanatok alatt személyre szabható, átalakítható az éppen felmerült igényeknek megfelelően.

Home Office – Hogyan csináld jól?

Az otthonról végzett munka csak akkor tekinthető hatékonynak, ha megfelelő körülményeket biztosítunk saját magunk számára. Ez pedig egy jól működő rendszer nélkül szinte kivitelezhetetlen. Cikkünka home office kialakításáról szól.

Harmónia az irodában – A König+Neurath nagy stíluskalauza

Cégünk a König+Neurath magyarországi forgalmazója. A gyártó szemléletét, megoldásait mutatja be a cikk. A König+Neurath szerint akkor lesz sikeres egy termék, ha az VÍZIÓT testesít meg a fizikai térben, LETISZTULT és KORTALAN.

König City – a munkaterületek nem csupán „össze vannak rakva”

Az, hogy mi teszi inspirálóvá a munkakörnyezetet a dolgozók számára, összetett kérdés.  A kulcsa mindenképp az, hogy a munkavállaló magáénak érezze azt a környezetet, amelyben napjának nagy részét tölti.

agspro_balance.office

 

3. Egészséges ülés az irodában

agspro_lamiga_chair_01
Ha irodabútorokra gondolunk, mindenkinek először a görgős szék vagy irodaszék jut eszébe. Függetlenül attól, hogy főnöki széket keres, vagy az irodán dolgozó kollégáknak válogat, valódi segítséget jelenthetnek a témával foglalkozó írásaink.


Tanácsokat és megoldásokat adunk és esettanulmányokat egyes termékeinkról. Fyigyeljen rá, hogy nem minden irodaszék ergonómikus!


Készüljön fel, mielőtt irodai széket választ: a weboldalunkon ingyenes letölthető kisokost is készítettünk a most vásárlás előtt álló olvasóink részére.

3.1. Hogyan válasszak irodaszéket?

Az ülő munka új dimenziója

Egyrészről fontos, hogy milyen pozícióban ülünk az irodai székben, másrészről pedig – ami talán még fontosabb – hogy a székbeállítások megfelelőek – e, hiszen az ergonomikus szék pont attól jó, hogy a különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően egyénre szabható.

Irodabútorok nagyító alatt

Ebben a bejegyzésben közelebb hajolunk a bútorokhoz és sorra vesszüki, hogy a textilek, a színek, az alapanyagok és formák milyen lehetőségeket nyújtanak a felhasználók számára.

3.2. Egészségmegőrzés

Személyes hangú [esettanulmány] a König+Neurath Jet II. irodaszékről

Esettanulmány a König+Neurath egyik irodaszékéről, hogyan kell beállítani, mire figyeljünk oda ezeknél a beállításoknál, milyen hatása van a munkavégzésre. Vigyázat! Sok humorral fűszerezve.

[ Megoldás ] az irodai hátfájás ellen – szakértői tanácsok

Szakértői tanácsokat hozunk arról, hogy mit tehet, ha már kialakult a hátfájása az irodai üléstől. Mit tehet a gerince védelmében és hogyan ismeri fel az igazán ergonómikus irosdaszéket.  Hosszútávú befektetés, de hamar megtérül.

Visszeres panaszai nehezítik a munkavégzését?

A krónikus vénás megbetegedések kialakulásában a mozgásszegény életmód, a terhesség, a túlsúly, a dohányzás valamint a folyamatos ülő vagy álló munka is nagy szerepet játszik. Mit tehet, ha panaszokkal küzd, milyen változásra van szüksége a megoldáshoz.

Egészséges ülés az irodában

Tanácstalan, melyik lenne a legmegfelelőbb irodai szék? A tökéletes irodai szék speciális hátkiképzéssel rendelkezik, követi a gerinc „S” formáját. A derék megfelelően alá van támasztva, valamint a nyaki részen is domború kiképzés található. Székszakértés magasfokon.

blog_tartalom01_Helaba

 

Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon

Referenciáink: https://minosegiirodabutor.hu/referenciak/

Ha termékeinkről katalógust kérne:

 

Back To Top