skip to Main Content
Megfordult Alattunk A Ló – Inspiráló Munkakörnyezet

Megfordult alattunk a ló – inspiráló munkakörnyezet

  • Blog
Olvasási idő: 5 perc

A 2000-es évek derekán, ha egy cég közzé tett egy álláshirdetést, felkészülhetett arra, hogy az elkövetkező napokban százával fognak beérkezni az önéletrajzok a meghirdetett pozícióra. A munkáltatók könnyű helyzetben voltak, hiszen egy távozó munkatárs helyére akár pár nap leforgása alatt lehetett új kollégát találni.

A 2010-es években azonban szép lassan megfordult a munkáltatók alatt a ló…

Ma már nem csak a megfelelő szakember kiválasztása állítja kihívás elé a vállalatokat. Kiélezett verseny folyik a szakképzett munkaerő megszerzéséért, és még több energiát kell arra fordítani, hogy hosszú távon meg is tartsuk őket.

Generációk csatája a munka frontján

Az Y és Z-generáció munkaerő piacra lépésével a munkakultúra is átalakult.

Az Y-generációhoz tartoznak azok az 1980 és 1995 között született fiatalok, akik mostanra a munkavállalók csaknem 35%-át teszik ki. Ambiciózus, kreatív fiatalokról beszélünk, akiknek technikai ismeretei messze felülmúlják a Babyboom (1946-1964) illetve az X-generáció (1965-1979) tagjait. Az Y-generáció színre lépésével folyamatos változások indultak el a munkakultúra területén.

 

Az Y-generáció tagjai könnyedén váltogatják a munkahelyüket. Olyan helyet keresnek, ahol inspiráló munkakörnyezetben dolgozhatnak, lehetőségük van a folyamatos fejlődésre, tanulásra, képzésekre, valamint a ranglétrán való feljebb jutásra.

Rendkívül fontos számukra az egészséges munkakörnyezet, a családbarát szemléletmód.  Ahol ezeket a lehetőségeket nem kapják meg, ott nagy valószínűséggel nem maradnak hosszú távon.

agspro_inspiralo_blogcikk06

Az Y-generáció motiválható.

Azonban egy magas fizetés önmagában nem bír motivációs tényezővel a számunkra. Sokkal többre vágynak. Részesei akarnak lenni a szervezetnek, az ambiciózus Y-ok vezető pozícióra törekednek. Egy szervezeten belül sok ellentétet eredményeznek a generációk közti különbségek, melyek akár a konfliktusok, egymás meg nem értésének forrásai is lehetnek. Azonban azok a változások, melyeket az Y-generáció idézett elő, minden korosztály számára pozitív hatással bír.

 

A legizgalmasabb mind közül az inspiráló munkakörnyezet fogalmának megjelenése, melyet most tüzetesen górcső alá veszünk cikkünkben.

A generációk közti különbségekről az alábbi cikkben bővebben is olvashat.

https://panpeterstop.blog.hu/2018/01/02/igy_valtoztatja_meg_az_y-generacio_a_munka_vilagat_2018-ban

 

Mitől lesz inspiráló egy munkakörnyezet?

Egy munkahely lehet inspiráló vállalati kultúrájától, illetve fizikai megjelenésétől is. (Hangszigetelt mobil irodamegoldásunkról írtunk már cikket itt)

Szerencsés esetben mindkettő jelen van egy fejlődni kívánó vállalkozás esetében. A munkahelyi környezet javítása, a dolgozók egészségének megőrzése, a munkahelyi „well-being” mind kulcsfontosságú tényezők abban, hogy motivált kollektíva alakuljon ki egy munkahelyen, melynek tagjait a környezet arra ösztönözi, hogy folyamatosan teljesítményük és tudásuk legjavát nyújtsák a cég számára.

 

„A jól-lét olyan, széles körben használt fogalom, melyben az életminőség különböző dimenziói testesülnek meg.
A Világegészségügyi Szervezet (WHO) szerint a mentális egészség nem más, mint a „jól-lét állapota, amelyben az egyén meg tudja valósítani képességeit, meg tud birkózni a normális élet stresszhelyzeteivel, termékenyen képes dolgozni, és hozzá tud járulni a közösségének életéhez”. (World Health Organization 1998)

 

 

A munkahelyi well-being egyik fontos tényezője az iroda hőmérséklete, ezzel ebben a cikkünkben foglalkozunk:

 

Az inspiráló munkakörnyezet kialakítása a családbarát szemléletmód, a flexibilis munkaidő, a közösségfejlesztő programok mellett a munkahelyek berendezésének átalakításával is elérhető. (Engedje meg, hogy szakértőnk segítsen Önnek.)

A modern, kreativitásra ösztönző belső terek, a kényelmes bútorok, az ergonomikusan kialakított munkaállomások mind azt a célt szolgálják, hogy a munkavállalók „otthon érezzék magukat” munkahelyükön.

A környezetpszichológiai kutatások ugyanis kimutatták, hogy a perszonalizációnak, vagyis a munkaállomás egyénre szabásának rendkívül jótékony hatása van a munkavégzésre. Mivel az emberek egyre több időt töltenek munkahelyükön, így szükségessé válik, hogy közvetlen környezetüket saját igényeikre szabják át.

 

Az embereknek különböző igényeik vannak, azonban a mentális valamint fizikai egészség megőrzése mindenkinek egyaránt fontos. A prevencióval nem csak a munkavállalók, de munkáltató is jól jár. Hiszen ahol fokozottan ügyelnek a munkavállalók egészségmegőrzésére, ott kevesebb a betegszabadság és hatékonyabb a munkavégzés.

agspro_inspiralo_blogcikk01 

Prevenciós eszközök, melyekkel sokat tehet munkavállalói egészségének megőrzésért

 

Azok a vállalatok, akik hajlandók prevenciós lépéseket tenni, és készek akár a teljes irodabelsőt átalakítani a munkavállalók érdekében, a hosszú távú sikeres és stabil működés alapkövét teszik le.

Ha tudni szeretné, hogyan érdemes átalakítani irodáját az inspiráló munkakörnyezet kialakítása érdekében, olvassa el cikkünket a König City-ről!

 

Nincs idő átgondolni, megéri-e!

agspro_inspiralo_blogcikk03

A versenytársai nem csak a vevőire pályáznak.

Minden vállalkozásnak az a célja, hogy az adott terület legjobb szakembereit gyűjtsék össze, és hosszú távon megtartsák annak érdekében, hogy folyamatosan elérjék kitűzött céljaikat. Könyörtelen harc folyik a legjobbakért.

Amíg Ön hezitál, addig lehet, hogy versenytársa éppen azon dolgozik, hogy a legújabb trendeknek megfelelő munkakörnyezetet alakítsa ki cégénél.

Választani pedig a munkavállaló fog, hiszen megteheti. Mivel nagyjából azonosak a javadalmazási rendszerek egy-egy szektoron belül, így nem feltétlenül anyagi szempont alapján vált valaki munkahelyet.

Ha egy vállalat a mai modern üzleti felfogás szerint működik, és olyan körülményeket teremt, melyekben a munkavállalók jól érzik magukat, nem kérdés, hogy el tudják-e csábítani a legjobb szakembereket.

Hamarosan színre lép a Z-generáció!

A felkészülést azért is érdemes mielőbb elkezdeni, hiszen hamarosan a munkaerő piacra lép a Z-generáció.

A „digitális bennszülöttek” egy olyan világba születtek, ahol az információ fénysebességgel jut el hozzájuk. Megváltoztak a tanulási szokásaik, nekik az élet elképzelhetetlen web 2.0, okostelefon és egyéb okoseszközök nélkül.

Nem tankönyvből tanulnak, hanem tabletről. Könyvet csak ritkán lehet a kezükben látni, hiszen szinte mindent okoseszközön keresztül olvasnak el. Nehezen motiválhatók, a klasszikus tanulási folyamat nekik túl lassú, mivel kommunikációs eszközökkel minden információt pillanatok alatt megtalálnak.

Tagadhatatlan versenyelőnyben vannak a többi generációhoz képest.

Új ötleteikre, gondolkodásmódjukra pedig szükség lesz az elkövetkezendő évtizedekben. Most még a főiskolai padokat koptatják, de 5 éven belül Ők is a vállalatok szerves részeit képzik majd.

Mivel ennyire különböznek az eddigi generációktól, megjelenésük és a munka világába való integrálásuk kihívást fog jelenteni minden munkáltató számára.

Nehezen elképzelhető, hogy a klasszikusnak számító irodai munkakörnyezetben hosszú távon tudnának lojálisak maradni. Az Y-generációnak köszönhető változások azonban kitapossák előttük az utat.

 

A változás elkerülhetetlen. Azok, akik felkészülnek rá, előnyben lesznek versenytársaikhoz képest.

 

Az AGS Pro a König + Neurath irodabútorok magyarországi forgalmazója.
Munkatársunk várja hívását. 

 

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

Back To Top