skip to Main Content
Az Együttműködő Irodai Terek – Akusztika és Higiénia

Az együttműködő irodai terek – akusztika és higiénia

Olvasási idő: 3 perc

A hibrid irodai megoldások terjedésével, amikor az online és offline munkafolyamatokat össze kell hangolni és felváltva használni, megnőtt az igény az akusztikus irodai bútor-megoldásokra is.

 

Az irodákban 2020-ban teljesen átalakult a munkavégzés: az egészség megőrzése lett az első számú feladat. 

A megfelelő távolságra leültetett kollégák, a megváltozott, “műszakban-dolgozom” beosztások, a fertőtlenítő pontok elhelyezése mind mind az emberek egészségét védik.

 

Az irodatereket nem lehet egyik pillanatról a másikra átépíteni. Viszont a felmerülő és egyre növekvő igényre, ami az új munkavégzési zónákat és helyeket illeti, irodabútorokkal kell és lehet válaszolni. És ezt most nem divatból teszik a cégek – aki versenyben akar maradni és megfelelő munkakörnyezetet biztosítani a munkavállalóinak, az most az irodabútor katalógusokat nézi, vagy személyes tanácsadást kér.

A König+Neurath német irodabútor kizárólagos magyarországi forgalmazója az AGS Pro Kft., vezetője, Jancsó Tibor várja az Ön érdeklődését is! Akár most: +36 30 384 8869

thinktank_konig_ags_blog

Az iroda egy funkcionális tér. 

Akik a tevékenységek alapján rendezték el a terek, azoknak most sokkal kevesebb gondjuk lehet. Aszerint, hogy hol milyen tevékenységet folytatnak a kollégák, hasonlítanak a terek hol egy nappalira, hol egy télikertre, hol egy laza ebédlőre.

 

Ez az emberekben felszabadultságot eredményez, ami közvetlenül kihat a teljesítményre is. Egyszerűen jobban dolgozunk akkor, amikor jónak ítéljük meg a környezetünket.

És nagyon érdekes, de a munkavállalók ráéreznek arra, hogy melyik térben mit lehet és illik csinálni, ezért nem okoz gondot, hogy mindenki rátaláljon az épp a munkáját támogató megfelelő térre.

A német König+Neurath már több mint 10 éve használja ezt a koncepciót. Most csupán annyi változik, hogy a tevékenység tereket megspékeljük az egészségvédelem alapvető feladataival.

 

A tevékenység alapú irodaterekkel már foglalkoztunk itt: https://minosegiirodabutor.hu/tevekenyseg-alapu-irodaterek-video-a-cikkben/

És itt:

https://minosegiirodabutor.hu/konigcity-a-munkateruletek-nem-csupan-ossze-vannak-rakva/

 

Ugyan számos szaklap ír arról, hogy az irodai boxos megoldások iránt mennyire megnőtt a kereslet, a König+Neurath fejlesztői fejében régóta kulcsfontosságú tényező az irodabútor akusztikus tulajdonságának fejlesztése. Ezt minden termékének design stádiumában nagy hangsúllyal kezeli. Függően attól, hogy a bútor és környezete  milyen akusztikus terhelésnek van kitéve, nagy választékban kínálja megoldásait. 

 

  • Tárolás esetén, higiéniai paravánokkal:

https://minosegiirodabutor.hu/agspro/higieniai-terelvalaszto-plexi-iroasztalokhoz/

Schreibtisch_Detail_2

A König+Neurath forgalmazója a hónap bútorának választotta októberben ezt a kiegészítőt, annyira népszerű volt. Ez az átlátszó védőplexi a covid19-re adott válasz, bármelyik irodai asztaltípusra rászerelhető, hogy biztonságosan lehessen dolgozni mögötte. Sarok rögzítőpántok, moduláris szerkezet és kétoldali támasztó lábazat miatt önálló térelválasztóként is megállja a helyét. Elérhető akril vagy üveg kivitelben.

 

  • Nyílt terekben elválasztáshoz hangelnyelő és hálózati csatlakozós, vezetékelhető paravánokkal:

https://minosegiirodabutor.hu/agspro/inside-50/

agspro_blog_inside50_paravan04

Ezek a paravánok szintén erőfeszítés nélkül átszerelhetők. A személyes irodai terünket és komfort érzetünket nagymértékben javítja ez a kiegészítő. Tűzhető, puha borítással is elérhető, klikkelős csatokkal pattintva lehet szerelni.

 

  • És a leginkább komplex, room-in-room megoldás, kompakt, zárható terekkel:

https://minosegiirodabutor.hu/irodai-elvalaszto-rendszerek/room-in-room/

blog_termelo_room-in-room01

Ezek a megoldások az akusztikai előnyeikkel (és így a teljesítményre gyakorolt pozitív hatásukkal) maradéktalanul teljesítik a mostanság nagyon fontos és alapvető higiéniai és egészségmegőrzési kritériumokat. https://minosegiirodabutor.hu/agspro/think-tank-zajmentes-atlatszo-targyalo/

 

A gondolkodás szigete lehet nyílt terű irodájában ez az üvegfalú, szigetelt, szellőzéssel, világítással ellátott box. Túl azon, hogy nagyon jól néz ki, vezetői irodának is alkalmas, ha az a cél, hogy ne legyen nagyon elválasztva az emberektől. Vagy használja akár tárgyalónak, kisebb létszámú megbeszélésekhez vagy kreatív ötletelésekhez.

 

Ezek a szakmai cikkeink is érdekelhetik, mostanában írtuk:

https://minosegiirodabutor.hu/az-uj-ceges-vilagrend-es-a-home-office/

https://minosegiirodabutor.hu/az-y-generacio-motivalhato/

 

Ajánljuk figyelmébe tartalomjegyzékünket, a blogunkon szinte minden irodai térkialakítás és bútorozás témát már érintettünk. Tematikus jegyzékünket itt találja:

 

Ha Ön vezető beosztásban dolgozik, ezeket a cikkeket is Önnek írtuk.

Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.

https://www.facebook.com/agsproirodabutor/
https://www.youtube.com/

Back To Top