Skip to content
konig_agspro_city_blogcikk01

König City – a munkaterületek nem csupán „össze vannak rakva”

Olvasási idő: 5 perc

Rugalmas. Organikus. Sokoldalú.

Ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni egy jól kialakított irodabelsőt. Azonban ennek megvalósítása még a legtehetségesebb belsőépítészéket is próbára teszi, hiszen  az igazán inspiráló munkakörnyezet az emberek igényeire épül. Egy túlgondolt, csak a külső megjelenést szem előtt tartott koncepció akár negatívan is hathat munkavégzés minőségére.

A funkcionalitás és a design nem mehet az ideális munkakörnyezet rovására.

Az, hogy mi teszi inspirálóvá a munkakörnyezetet a dolgozók számára, összetett kérdés.  A kulcsa mindenképp az, hogy a munkavállaló magáénak érezze azt a környezetet, amelyben napjának nagy részét tölti.

Ez a személyes tér kialakításával, az inspiráló, exkluzív és csábító irodabelső biztosításával érhető el, ahol a munka mellett lehetőség van az aktív kikapcsolódásra, illetve a relaxációra, pihenésre is. Úgy is mondhatnánk, hogy a jó munkahelyen az ember úgy érzi magát, mintha otthon lenne.

A fluktuáció csökkentése, a szakemberek hosszú távú megtartása, a lojalitás növelése érdekében kialakult az úgynevezett „well being” szemlélet, ami szerint a munkahelyi körülmények jelentősen növelhetik a munkavállalók motivációját.

konig_Basic4_Location_01_cityblogcikk

Azt, hogy mi motiválja a munkatársait, azt Önnek kell felmérnie.

Mi segítséget nyújtunk abban, hogyan alakítsa ki az irodák belső terét annak érdekében, hogy munkatársai minden nap szívesen járjanak be dolgozni.

 

A későbbiekben részletesen is foglalkozni fogunk a témával, hiszen az inspiráló munkakörnyezet a mai modern, fejlődő vállalkozások kulcsfontosságú tényezője.

Ha kíváncsi arra, hogy a Prezi, az egyik legsikeresebb startup vállalkozás hogyan motiválja munkatársait, és teremt inspiráló munkakörnyezetet a számukra, kattintson a linkre: https://www.youtube.com/watch?v=9lQ8TnHRm7w

 

 

König City – egy koncepció, mely 90 év szakértelmére épül

A König+Neurath egy igazán innovatív koncepciót alakított ki annak érdekében, hogy a lehető legtökéletesebb munkakörülményeket teremtse meg ügyfelei számára, minőségi irodabútorainak segítségével.

A König City sokoldalú ergonomikus irodabútorai integrálják a szervezet sajátos követelményeit. A König City fantázia nevet viselő szemléletmód a várostervezés rendszerére épül.

Hogyan kapcsolódik össze egy irodabelső kialakítása és a várostervezés?

A válasz rendkívül egyszerű. Mindkettő a hatékony helykihasználásról és a tér minőségéről szól. A König City erre az analógiára épül.

Az irodabútor rendszerek elrendezése, valamint azok különböző funkciói éppen olyanok, mint egy város. Egy városban vannak területek, amelyek kizárólag munkára vannak fenntartva, melyek alkalmasak az egyéni vagy csoportos, esetleg workshop alapú munkafolyamatok hatékony elvégzésére. Emellett természetesen vannak olyan helyek is, ahol szabadon lehet időt tölteni, beszélgetni vagy pihenni.

A König City koncepció tehát azt jelenti, hogy a munkaterületek nem csupán „össze vannak rakva”. Tervezett és szervezett módon biztosítják, hogy a rendelkezésre álló tereket hatékonyan használják, és minden terület tökéletesen megfeleljen a funkciójának.

Az ilyen analógiára épült vállalkozásokban szívesebben dolgoznak az emberek, nagyobb a motivációjuk munkahelyük megtartására, emellett az így kialakított munkahelyek sokkal vonzóbbak az álláskeresők számára is.

NWP-Organic_konzeptrendering_cityblogcikk02

 

Az alábbiakban olyan referenciákat gyűjtöttünk össze, mely tökéletesen szemléleti, hogyan valósul meg a König City koncepció a gyakorlatban.

 

01. Stadtwerke Kulmbach

A tökéletes környezet megteremtéséhez olyan irodai berendezésekre van szükség, melyek nem csak kényelmesek, de egészséges ülést, praktikus használatot is biztosítanak a munkatársak számára. A közösségi terek kialakításánál ez rendkívül fontos szempont, hiszen a dolgozók számára a pihenéssel töltött időnek a rekreáció lehetőségét kell hordoznia.

A közösségi terekben Talent.S. asztalokat és PUBLICA látogatói székeket helyeztünk el, melyek ergonomikus ülést biztosítanak a használóknak.

K+N_ref 4830_blogcity06

 

02. BKK ATU Bergkirchen

Ha egy vállalat számára a praktikum és az optimális helykihasználás a fontos, akkor tökéletes megoldást biztosítanak az ECO.S MOBIL tároló rendszerek. Ezek a praktikus szekrények rendkívül kevés helyet foglalnak el, könnyedén áthelyezhetők.

A képen látható BASIC.4 örök klasszikus, egyszerű és praktikus munkaasztal, amelynek finoman kerekített külső élei és az asztallap valamint a váz közötti rés kölcsönzi elegáns megjelenését. Opcionálisan állítható a magassága, így képes alkalmazkodni a változó munkahelyi körülményekhez.

A legjobb alapdarab a hatékony munkához. AZ OKAY.II. irodai székek ergonomikus kialakításukkal járulnak hozzá a gerinc egészségének megőrzéséhez. Azok, akik naponta 6-8 órát töltenek az íróasztaluknál ülve, keresve sem találhatnak ennél jobb irodai széket.

Talent.S._Publica_blgocity02

 

03. MAN Nutzfahrzeuge AG, München

A különböző megbeszélések, munkacsoportok hatékony együttműködésének elengedhetetlen feltétele, hogy legyen egy olyan helyiség, ahol zavartalanul folytathatnak akár egész napos megbeszéléseket is anélkül, hogy zavarnának másokat. A König+Neurath HORIZONTE koncepciója segítségével akár egy nyitott irodában is kialakítható akusztikus hangszigetelésű, üvegfalú tárgyalóterem.

_Publica_blgocity03

 

04. Burg F. W. Lüling KG, Wetter

Amikor megszületik az elképzelés, hogy nyitott irodát alakít ki egy vállalat, elképzelhető, hogy a gyakorlatban korántsem működik megfelelően a koncepció. Azonban nem szükséges lemondani arról, hogy az iroda átlátható legyen. A HORIZONTE H68 rendszer egyszerre biztosít privát szférát a munkatársaknak, miközben megőrzi a tér egységességét. Mindemellett a természetes fény csak úgy árad be az ablakokon.

_Publica_blgocity04

 

05. Rothschild GmbH, Frankfurt

NET.WORK.PLACE – kreatív tér és étkező

K+N_ref 1620_blogcity08

Már a neve is arra utal, hogy ezzel a  praktikus, moduláris rendszerrel tökéletes pihenő zónát alakíthat ki munkatársai számára. A NET.WORK.PLACE az innovatív munkaállomás alternatívák egyik  lenyűgöző eleme, mely megjelenésével  inspirálja a képzeletet és segít az új ötletek létrehozásában. A kötetlen beszélgetések színtere, ahol a munkatársai szívesen töltik pihenő idejüket.

K+N_ref 5060_blogcity07

 

A König+Neurath tökéletes partnere abban, hogy elegáns, mégis kényelmes és minden igényt kielégítő irodai bútorokkal rendezze be irodáját, vagy alakítson ki privát tereket munkatársai számára.

 

Kérdései vannak erről az új szemléletmódról?

Kérje helyszíni konzultációnkat szakértőnktől!

Facebook oldalunkon rendszeresen boncolgatunk hasonló témákat, tartson velünk ott is.

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

    Back To Top