Skip to content
irodai_trendek03_INSIDE-BASE

Az új céges világrend és a home office

Olvasási idő: 4 perc

Ha a nyolcvanas években bementünk szüleink vállalatához, turkálhattunk a fehér borítékok között, gémkapcsokkal, pecsétekkel játszottunk és a lila indigó papírt fogdostuk. Ma egy gyerek játszósarkot talál az irodában, akváriumot, vízesést, kapszulás kávédobozokat. Hogy mit jelentett egy felnőttnek az iroda az elmúlt évekig? Hát ingyen papírt, ingyen wifit, fénymásolást tonnaszám a gyereknek,  faxot, ingyen telefonálást, szkennelést. 

Ezek a privilégiumok mára megszűntek létezni.

Ma az infrastruktúra alapvetően már a zsebünkben van. Vagy éppen otthon, a nappalinkban.

Az új céges világrend és a home office

 

Ma az irodát a benne lévő emberek jelentik: a kollégák, a főnökök, a partnerek és a közösségi terek, ahol ők együttműködnek. A meetingek a konyhában, az eligazító értekezletek a dobogós sarokban. A titkos megbeszélések a room-in-room rendszerekben, a fontos hívások a telefonfülkékben.

Az új irodákkal szembeni munkavállalói elvárások megváltoztak és ehhez az irodapiac is egyértelműen igazodik.

Furcsa ellentmondás, de azzal, hogy a Covid19 vírussal úgy látszik, kénytelenek leszünk együtt élni, nemhogy csökkenni fog a közösségi terek szerepe, hanem éppenhogy ezek a terek fogják jelenteni a megoldást az új közös munkavégzésre. A céges kultúrát és a közösséget egyaránt ezek a terek segítenek majd tovább fejleszteni.

Ez lett a covid19 helyzet legnagyobb irodai kihívása.

 

Az iroda egy kommunikációs platformmá lett. A járvány alatt különösen megmutatkozott, hogy mekkora veszélyforrás lehet céges és egyéni szinten is, ha kimaradnak a személyes megbeszélések és találkozók. Hogy mennyi többlet energiát vesznek el a cégtől a félreértett feladatok, a bizalmatlanság miatt távozó jó szakemberek, a nem megfelelően kommunikáló vezetők.

 

A vírus terjedésének lassítása a távolságtartásban rejlik – de nem úgy, hogy mától mindenki otthonról dolgozik.

Az irodák most abban érdekeltek, hogy a személyességet igénylő feladatok elvégzésére a lehető legbiztonságosabb tereket adják a dolgozóiknak.

Márciusban sem volt egyszerű, amikor hirtelen álltak át otthoni működésre irodisták tízezrei, de a nagy csoda most jön: amikor a kollégák egy része otthonról, másik része az irodából dolgozik. 

 

Ez (lesz) az igazi hibrid iroda.

 

Nézzük, hogy az irodabútor piac merre tud továbblépni, hogy támogassa a változóban lévő igényeket. (Az igazság az, hogy ahol pár éve volt erőforrás arra, hogy modern irodai bútorokkal rendezték be az irodákat, ott már a tervezés folyamatában a közösségi térrendezés és bútorozás is kiemelt szerepet kapott.)

 

Milyen bútorokkal tud most segíteni a csapatának?

kozossegi_terek04_NWP-Organic_location_07-00_CMYK

A kettes megbeszélésekhez nem kellenek 10 személyes tárgyalók, bocs. A König+Neurath kínálatában évek óta megtalálható a Net.Work.Place Organic. Egy kényelmes ülőbútor, magas oldal- és háttámlával a tökéletes akusztikai biztonság kedvéért. Az akusztikus párnázás különböző elemei könnyű szerkezetüknek köszönhetően sokféleképpen variálhatók. 

 

Ha gyors megbeszélésekre és élénk vitákra lehet számítani a munkafolyamatokban, és a home office-ban elvégzett feladatok és eredmények tovább csiszolása a cél, teremtsünk kulturált vita helyszíneket a közösségi terekben.

A te cégednél is az agilis projektmunka határozza meg a mindennapokat? Kínálj megoldást nekik. Próbáljátok ki 2-3 db Net.Work.Place Organic. irodai kanapéval. Garantáljuk, hogy sosem lesz üres.

 

Van az a helyzet, amikor a diszkréció igényli a teljes elvonulást. Egy tárgyaló igénybevételét meglehetősen nehéz előre kiszámolni, de ha mobil boxokban gondolkodunk, a König+Neurath termékpalettáján ott a megoldás.

A könnyű összeszerelhetőségében rejlik az ereje az INSIDE.CUBE irodai mobil fülkének. Bárhova elhelyezhető, ahol tárgyalást szeretne tartani, köszönhetően a (keret nélküli) LEGÓszerű kialakításának. https://minosegiirodabutor.hu/agspro/inside-cube-irodai-mobil-fulke/

insideCUbe

Nyitott irodatérben már az is jelentősen csökkenti a zajszintet, ha nem zárt boxokkal, hanem ajtó nélküli, de szeparált bútorokkal adunk lehetőséget az elvonulásra. 

 

INSIDE.BASE
INSIDE.BASE

 

 

A König+Neurath INSIDE.BASE irodai mobil fülkének a teteje fényáteresztő, ergo nem szükséges ablakhoz állítani, sőt, egy egyterű irodában, ahol az íróasztalok vannak rendszerint az ablakok közelében felállítva, ideális lehet egy sötétebb sarok is számára. Moduláris szerkezetének köszönhetően könnyedén szerelhető és akár át is helyezhető irodabútor. https://minosegiirodabutor.hu/agspro/inside-base-irodai-mobil-fulke/

 

 

 

 

 

A König+Neurath Irodai telefonfülkével részletesen foglalkoztunk már. https://minosegiirodabutor.hu/hallod-nem-hallod-mobil-telefonfulke-irodakba/

 

2020-ban a German Design Award versenyen a König+Neurath német gyártó terméke, a Quiet Box irodai telefonfülke kitüntető díjat nyert.

Egy apró pihenőzóna az irodája közepén. Egyetlen négyzetméter, ami a nyugalom szigetét jelentheti az irodai nyüzsgében. Halk szellőzéssel, hangszigetelt üveg ajtóval és áramellátással verhetetlen bútordarab.

Folyamatosan használatban lesz, az sejtjük. További információ itt:  https://minosegiirodabutor.hu/agspro/quiet-box-egy-negyzetmeter-zajszigetelt-fulke/

 

Elválasztó rendszereink: https://minosegiirodabutor.hu/irodai-elvalaszto-rendszerek/

 

Ha Ön vezető beosztásban dolgozik, ezeket a cikkeket is Önnek írtuk.

Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.

https://www.facebook.com/agsproirodabutor/
https://www.youtube.com/

Back To Top