Skip to content
TALO.S slide

Díjazzák, ha figyelsz rá. A TALO.s irodai munkaasztal

Olvasási idő: 4 perc

Egyre több ügyfél szeretne többet tudni a megvásárolt termékek eredetéről, előállításának módjáról, ezért a gyártók egyre nagyobb figyelmet szentelnek az erőforrás-korlátozásoknak, gazdaságos gyártási módszereket alkalmazva és a jobb minőségre, a környezet védelmére összpontosítva.

A BIFMA – az Üzleti és Nemzetközi Bútorgyártók Szövetsége – alapított egy kereskedelmi bútorokra vonatkozó, átfogó minősítési rendszert.

A Level minősítéseknek három teljesítményszintje van: a Level 1., a Level 2. és a Level 3. (Minél magasabb a szám, annál több kritériumnak felel meg a termék.)

LEVEL-1_G_award

A LEVEL minősítés során vizsgálják a bútortermékek környezeti és társadalmi hatásait, 4 fő tényezőt figyelembe véve:

 1. Alapanyag – Fontos, hogy a gyártás alatt felhasznált alapanyag legyen éghajlatbarát, készüljön minél több újrahasznosított anyagból, legyen hatékony az anyagfelhasználás és figyelembe veszik biológiai lebonthatóság mértékét is.
 2. Energia és atmoszféra – Mérik a felhasznált energia, az üvegházhatás, a szállítmányozás alatt keletkező gázok mértékét, az alapanyagok felhasználásától kezdve a termék előállításának befejezéséig.
 3. Emberi és ökológiai egészség – Az alapanyagokban felhasznált vegyi anyagok egészségre gyakorolt hatását mérik. A gyártók feladata, hogy a vegyi anyag felhasználást és az ebből eredő kibocsátást csökkentsék, illetve kiiktassák a gyártási folyamatból.
 4. Társadalmi felelősségvállalás – a LEVEL minősítés figyelembe veszi és támogatja a vállalatok társadalmi felelősségvállalását és a munkahelyi egészségvédelmet.

 

A König + Neurath irodabútor termékeink nagy része rendelkezik ilyen LEVEL minősítéssel, némelyik többel is, mert számunkra az AGS Pro Kft-nél fontos, hogy olyan gyártó termékeit forgalmazzuk, ahol a gyártási folyamatok alapja a fenntarthatóság.

A König + Neurath gyártó modern, ‘lean production’ szemléletéről szól ez a cikkünk, érdekelheti Önt is:

Made in Germany

 

A cikk következő részében egy LEVEL 2. minősítést elnyerő termékünk mutatkozik be a kedves olvasó előtt.

Talo.S – Üdv a dinamikus dolgozónak!

Legyünk igazságosak.

Nem csak a székek a felelősek azért, hogy az egész napos ülőmunkánkat egészségesen végezhessük el. Az asztalok is.

TALO.S slide

 

A König + Neurath termékfejlesztői sok kutatói órát áldoztak arra, hogy a minden munkaszituációra meg tudják adni a megfelelő irodai megoldást az asztalaikkal is.

A minimalista designnal megalkotott Talo.S irodai munkaállomás kiválóan illik bármilyen munkakörnyezetbe.

A gázliftes magasság állítója motorizált változatban is rendelhető, így a kívánt magasságot egyetlen gombnyomással beállíthatja, ami végtelenül kényelmes a felhasználó számára: annyiszor változtatja egy nap, ahányszor csak a háta jelez, hogy elég lesz már, mozogjunk!

Egy egészséges iroda ezzel a kényelemmel tud hozzájárulni az Ön irodai well-being-jéhez, irodai jóllétéhez. A statikus asztal immár a múlt irodájába való.

A moduláris szerkezetben tervezett Talo.S tovább bővíthető és alakítható attól függően, hogy az adott munkaállomáson milyen munkát végeznek.

Ha gyakran odaül az asztalához valaki (és most fél fenékkel az íróasztalán teszi mindezt), nos akkor ideje kérnie egy bővítményt az asztalához. Ha elég helye lesz a munkavégzéshez, a teljesítményén is meglátszik ez majd.

Örökké foglaltak a tárgyalók? Egy-egy kisebb megbeszélést simán meg tud tartani az íróasztalánál is, feltéve, ha az asztalvéghez, a plusz fiókhoz vagy oldalpolchoz oda tud ülni a kollégája Önhöz. Ezekről a kiegészítő elemekről a Talo.S család előre gondoskodott.

Sokakban él az a tévhit, hogy koncentráltan csak ülve lehet dolgozni.

Részben ez igaz is, azonban mégis a legjobb, ha megteremtjük magunk (és kollégáink) számára a lehetőséget, hogy egyes munkafolyamatokat ülve, másokat viszont állva végezzünk el az asztalnál.
Ha munka közben váltogatja az ülő és álló pozíciót, a teste hálás lesz ezért. Ezt írtuk meg egy szakmai cikkünkben is, amit már sok vezető elolvasott. Olvassa most el Ön is!

Tényleg pénzkidobás motoros asztalra költeni?

Az ülő-álló dolgozás 7 jótékony hatása az egészségére:

 • Erősíti a has és láb izmait
 • Megkönnyíti a gerincre nehezedő nyomást
 • Javítja a vérkeringést
 • Pihenteti az izmokat
 • Késlelteti az elfáradást, kimerülést
 • Csökkenti a hibaszázalékot
 • Segít takarékoskodni a betegszabival

A Talo.S asztalok sorba is szerelhetők, így aztán annyi helyet teremt a munkavégzéshez, amennyit csak akar. Az elektromos vezetékek elég, ha egy ponton jönnek ki a padlóból. A többi zsinórt mind elrejti az asztal váza. A sorba szerelt változat a megosztott, ún. coworking irodákba is egy jó befektetés.

TALO.S slide

A König + Neurath Talo.S irodai asztala esetében 6 beállítási típus közül választhat:

 • Keresztfejű csavarral, kézzel állítható magasság
 • Gázliftes emelő megoldás, amely nem igényel külön áramellátást
 • Kézikar vagy emelő (egy kurbli), ez egy gyors kézi beállítási lehetőség
 • Gázliftes rásegítő megoldás a kézikaros állításhoz
 • Asztallap alatti oldalsó emelővel történő magasság állítás, vagy a
 • Beépített motoros megoldás

És mi legyen a kábelekkel?

A könnyű kezelhetőség miatt bőséges méretű kábeltartó tálcát találunk az asztal alatt.

A kábeltálca mindkét oldalon lenyitható
Csúsztatható teteje miatt felülről is könnyen hozzáférhető
Designosan fűzött megoldás a kábelezés függőleges nyújtására, az emelhető asztalokhoz
A kábeltartó tálca push-to-open, érintéses nyomásra felnyílik
A konnektor ház alulról és felülről is rögzíthető az asztalhoz

A letölthető katalógus minden paramétert pontosan tartalmaz és képekkel is illusztrált. (megértjük, ha kedve támadt letölteni, parancsoljon:)

https://minosegiirodabutor.hu/wp-content/uploads/2019/04/ags_katalogus_en_taloS.pdf.pdf

A remek Talo.S irodai íróasztal konstrukció tehát – ízekre szedve:

talo.s_asztal_konig_blogcikk

 

A Talo.S asztal beállításait, választható felületeit, a magasság beállításokat és egyéb kiemelt jellemzőit ezen az oldalon foglaltuk össze.

Ajánljuk figyelmébe tartalomjegyzékünket, a blogunkon szinte minden irodai térkialakítás és bútorozás témát már érintettünk. Tematikus jegyzékünket itt találja:

Minden, amit egy 21. századi irodáról tudni érdemes

 

Ha Ön vezető beosztásban dolgozik, ezeket a cikkeket is Önnek írtuk.

Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.

https://www.facebook.com/agsproirodabutor/
https://www.youtube.com/

Back To Top