Skip to content
agsblog_madeingermany03

Made in Germany

Olvasási idő: 5 perc

A König + Neurath-nál ismerjük a cégek mozgatórugóit, struktúráját, folyamatait és kultúráját. Tudjuk, hogyan lehet egy irodát produktív hellyé alakítani.” Idézet: Egon König

 

Az egész 1925-ben Karben/Hessen-ben kezdődött, amikor Heinrich Neurath ácsvállalata megalapozta a ma is működő cég jövőjét. Az első faszekrények aprólékos részletekkel készültek. Neurath úr sógora, Heinrich König 1930-ban csatlakozott a vállalkozáshoz, a fia, Egon König pedig 1947-ben, mindössze 26 évesen lett társtulajdonos a cégben.

agsblog_madeingermany07

Egon König trendérzéke és újító szemlélete új ötleteket hozott a cégnek, melyek közül néhány messze megelőzte korát. Az új utak felfedezése és az előremutató ötletek megvalósítása a mai napig meghatározó a König + Neurath számára.

 

A König + Neurath irodabútorokat azóta is a német kisvárosban, Karben-ben gyártják. Ma a gyárterület 90,000 négyzetméter, ahol közel 1000 ember dolgozik – 700 fő közvetlenül a gyártásban.

 

Velünk tart most egy gyárlátogatásra?

 

Optimalizált gyártási folyamatok

A König + Neurath figyelemmel követi és használja is a legfrissebb technológiákat, így működése hatékony és fenntartható, mind az alkalmazottai, mind pedig a felhasznált nyersanyagok szempontjából. 

 

A megterhelő fizikai munkákat például okos fejlesztésekkel helyettesítik. Vizsgálják a munkafolyamatokat és azokat állandóan tökéletesítik.

Ipari méretekben gondolkodnak, ugyanakkor megőrzik rugalmasságukat az egyedi igények iránt. Például az AURAY szék a mai napig is szinte kizárólag kézzel készül, míg a tároló bútorok és polcok sorozatgyártásban, a gyártósoron.

 

A König + Neurath egyedi gyártása a ma már szinte mindenütt jelen lévő digitalizáció segítségével egyre növekszik. A termékek a termékfejlesztés korai szakaszától a designon át a gyártásig digitális megoldásokkal vannak megtámogatva. 

De miért fontos ez Önnek, mint megrendelőnek?

agsblog_madeingermany05

Ha a König + Neurath irodabútor kínálatából választ, biztos lehet abban, hogy

 

 • Összes termékünkre 5 év garanciát adunk
 • Megbízható német minőséget vásárol, amit a German Brand Award és más szakmai díjakkal is elismernek
 • Munkatársunk tanácsadásával a vásárlás előtt, alatt és a használat során is rendelkezésére áll
 • A bútorokat a helyszínen készre szereljük és az állítható bútorokat a felhasználójához igazítjuk
 • A König + Neurath cég megbecsüli a környezetét és felelősen mindent megtesz, hogy a gyártás közben ezt megóvja
 • A König + Neurath irodabútorok nagyrésze magas arányú kézimunkával készül és az Ön igényeit maximálisan képes figyelembe venni

 

A cég magyarországi forgalmazója az AGS Pro Kft. A cég munkatársai szakértői blogot vezetnek és talán írtak már olyan témáról korábban, ami most Önt érdekelheti. Ezen a linken találja tematikus tartalomjegyzékünket. https://minosegiirodabutor.hu/minden-amit-egy-21-szazadi-irodarol-tudni-erdemes/

Személyes konzultációért kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.

https://minosegiirodabutor.hu/kapcsolat/

 

Lean production – csak annak a cégnek van jövője, aki a gyártás során törődik is vele

Vállalati kultúránk központi eleme a természet megóvása és egy fenntartható üzletmenet folyamatos kifejlesztése.

A König + Neurath számára nem csupán egy jogi kötelezettség és elvárás ez:

minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a munka során a lehető legkevesebb nyomot hagyjanak a környezeten.

 

A kiválóan strukturált termékek, a magas minőségű mérnöki munka és a humán szakértelem hármasa adják az előnyét a König + Neurath termékeknek, melyet nemcsak Németországban, hanem az egész világon érvényesíteni tudnak.

 

A König + Neurath segítséget nyújt abban, hogyan alakítsák ki az irodák belső terét annak érdekében, hogy a munkavállalók minden nap szívesen járjanak be dolgozni.

agsblog_madeingermany08

Ehhez 90 év szakértelmére építette fel koncepcióját, a König City-t.

https://minosegiirodabutor.hu/konigcity-a-munkateruletek-nem-csupan-ossze-vannak-rakva/

 

A legtökéletesebb és leginkább ergonómikus irodabelsőt egy képzeletbeli város mintájára fejleszti, tervezi és valósítja meg a cég.

A fejlesztés alapja az, hogy az irodai folyamatokat úgy ismerik, mint a tenyerüket: számtalan kutatás és “terepmunka” áll mögöttük. 

 

Amikor még senki nem beszélt az ABW szemléletről, a König már akkor annak alapján fejlesztette az irodatérbe a bútorait, rendszereit.

ABW szemléletről itt írtunk korábban: https://minosegiirodabutor.hu/tevekenyseg-alapu-irodaterek-video-a-cikkben/

 

Egon König iránymutatása szerint mindebbe megéri invesztálni: jó környezetben szívesebben dolgoznak az emberek, nagyobb a motivációjuk a munkahelyük megtartására, emellett az így kialakított munkahelyek sokkal vonzóbbak az álláskeresők számára is.

 

Work. Style. Culture.

 

A munka környezete direkt módon befolyásolja a munka minőségét. Nem is gondolnánk, mennyit hozzáad a sikerhez, a motivációhoz, a munkahelyi inspirációhoz – és végső soron az”employer branding”-hez.

 

A vállalati munkakultúrával összhangban adnak megoldást az iroda struktúrájára. Igen: a forma követi a vállallati kultúrát.

 

És itt jön a König + Neurath a képbe. Szorosan együtt dolgoznak a cégekkel a vezetőktől a szervezeti tanácsadókon át a beszállítókig,  azonosítják az adott cég munkakultúrájának sajátosságait, és a megoldásokon keresztül biztosítják, hogy a munkavégzésből kihozzák a legtöbbet. A munkakultúra csak az egész vállalati sztori megértésével lehet sikeres.

 

A irodabelső megtervezésével, a bútorok és kollekciók gyártásával megrendelőiket minden lépésnél támogatják.

agsblog_madeingermany06

Központi gondolat: “Munkakultúra felfedezők vagyunk. Irodai stílust gyártunk.”

2019 júniusában ez a központi gondolat vezetett ahhoz, hogy a König + Neurath cég elnyerte a rangos German Brand Award arany fokozatát a German Design Council és a German Brand Institute megítélése szerint. 

A König + Neurath nagy utat járt be egy termék-orientált vállalattól egy megoldás-orientált márkáig – az elismerés ezt a bejárt utat díjazza.

Örömmel emeljük ki, hogy ezt a rangos díjat 2020-ban is kiérdemelte a cég.

 

Yes, we can. (Igen, meg tudjuk csinálni) 

Ez a mottójuk 1947 óta.

A König + Neurath irodabútor termékeket itt tudja áttekinteni:

Irodabútor rendszerek

Referenciáink
https://minosegiirodabutor.hu/referenciak/

Ha termékeinkről katalógust kérne:

  x (x)
  x (x)
  x (x)
  Back To Top