Skip to content
agspro_blog_recepcio03_Netzsch

Irodai recepció: sajnos csúszás van, várnia kell kicsit…

Olvasási idő: 5 perc

A várakozás kultúrája az irodai életben

Ön mennyi időt tölt várakozással egy nap?

A várakozásra általában mint valami negatív dologra gondolunk. A probléma mindenkit érint, hiszen várakozunk a dugóban, várakozunk az orvosnál, a boltban. Várunk a gyerekre a sulinál és bizony temérdek időt töltünk el ügyfélszolgálatokon.

 

A társadalmunkban, ahol az a cél, hogy minden pillanatot a lehető legjobban beosszunk, a várakozás egy szükséges rossz. Megszakítja a munka „flow”-ját (amikor úgymond elkapjuk a fonalat), nem tudunk semmi újba sem belekezdeni, ezért pazarlásnak tűnik. Ettől türelmetlenek, idegesek és irritáltak leszünk.

 

Várakozhatunk jó és rossz dolgokra is, de általában mindkettő a frusztráció érzését hozza magával. Ha jóra várakozunk, akkor annak elvesztésén aggódunk (vajon jut-e még nekem abból a pudingos sütiből vagy sem), ha rosszra, akkor a félelemmel kell megküzdenünk (pl. fogorvosnál).

Ha a várakozás már ennyire része az életünknek, mégis hogyan tudnánk azt kellemesebbé tenni? 

Vagy netalán még élvezni is?

 

Első lépésként tanuljunk meg lassítani és néha „nem csinálni semmit”. Ezt elég könnyű kipróbálni: ha legközelebb van egy várakozós ideje, ne vegye elő a telefonját, újságját, csak figyelje a gondolatait. Pár percig. Használja ki ezeket az időmorzsákat némi meditálásra.

 

Akik jógáznak, tudják, hogy a légzésre koncentrálással micsoda energiák születhetnek bennünk. A tudatos légzés jó hatással van az idegrendszerünkre, a ritmusos belégzés-kilégzés egyfajta relaxációt ad a test izmainak.

 

Ha legközelebb valahol várnia kell:


belégzés orron át, mialatt négyig számol

benntart, mialatt négyig számol

kilégzés, mialatt nyolcig számol 

Sok szerencsét!

A munkakörnyezet, az irodai tevékenységek sem mentesek a várakozástól. 

agspro_blog_recepcio06

Ugyanazok a folyamatok zajlanak le bennünk, mint a hétköznapi életünkben. Vagy ha lehet, még stresszesebb is időnként. Van, akik a várakoztatást gyakran erődemonstrációnak használják (‘megmutatom, hogy én aztán milyen nagyon elfoglalt és fontos ember vagyok´. (Volt már Önnel, hogy előre egyeztetett időpontra ment a főnökéhez éves értékelésre és a főnöke szólt, „még vannak nálam, ülj már le és várj meg”. Nnna. Ugye, ezek a percek nem olyan kellemesek?)

Vagy egy üzleti partner érkezett és megvárattuk – neki ez vajon jó érzés volt? (igyekezzünk ezt a helyzetet teljesen kikerülni, megszüntetni. Minket minősít: komolytalanná, súlytalanná tesz minket, mint vezető, üzleti partnerként pedig megbízhatatlannak tűnik. Simán múlhat egy üzletkötés sikere is egy ilyen 5 percen.)

 

Na de térjünk vissza a szükséges várakozáshoz, hiszen nem kerülhető el teljesen.

Az Ön irodájában, a cégénél, a részlegénél milyen a várakozás kultúrája?

Egyszer próbálja ki, hogy vendégként érkezik a saját cégébe és egy kicsit várakoznia kell.

Van hová leülnie?
 
Tud egyet telefonálni?

Kap wifit? Van helye lepakolni?

 

Javasoljuk, hogy figyeljen nagyon oda a recepciójára, várakozó helyiségére. A konkurense már odafigyel rá.

 

Induljon ki abból, ahol jó várakozni: egy tengerparti bungalóban egy brunchra, kényelmes kanapén egy kellemes zenére. Ilyen helyekre gondoljon, amikor megtervezi, hogyan tudna jó érzéseket adni a várakozás idejére. Nyilván nem szórjuk fel lágy homokkal a várót (vagy igen? :-), de egy kis fejtörés, némi brainstorming a kollégákkal és együtt kitalálhatják, hogy mi illik a cégükhöz és mit lehet megvalósítani az irodatérben.

 

Az irodabútor piac már évekkel ezelőtt rámozdult erre az igényre. 

A tevékenység alapú terek (abw) alkalmazásával a lakás nappalijához hasonló közösségi terekkel és okosan kitalált recepciókkal és ügyfélvárókkal fejlesztette tovább irodabútor portfólióját a legtöbb olyan irodabútor gyártó, aki a minőségi irodabútor piachoz tartozik, hogy az igényekre válaszolni tudjon. 

 

Ötletek szerzéséhez érdemes berni a #modernofficespace hashtaget (vagy az #officeinspiration) az Instagramra –

és gyönyörködni. Néhány konkrét terméket azonban a figyelmébe is ajánlunk most.

Net-work-place-organic

NET.WORK.PLACE ORGANIC

 

A német König+Neurath irodabútor gyártó NET.WORK.PLACE Organic néven egy igazán otthonos, egyáltalán nem “irodai” hangulatú bútort mutat be.

 

Ha a várakozását mégis telefonálással vagy rövid munkával töltené el, úgy erre egy igazán remek választás lehet ez a kanapé (soft seating néven használja a szakirodalom, jópofa!). Pillekönnyű konstrukció, és gond nélkül kombinálható aszerint, hogy milyen hangulatot akarunk teremteni vele. Támlái segítik a tökéletes akusztikai élményt, csökkentve a külső zajokat.

Ajánlatkérés itt: https://minosegiirodabutor.hu/agspro/net-work-place-organic-privat-szfera-irodaban/

 

net-work-place-lounge-chair

LOUNGE-CHAIR

A NET.WORK.PLACE sorozat egyik leginkább feltűnő darabja a Lounge Chair. 

Gubóként ölel körbe az egyszemélyes kis fotel, a pihenéshez, várakozáshoz, még egy telefon lebonyolításához is tökéletes hely. Akik a meditatív pihenést próbálják ki benne, nos, körbe is tud forogni a székkel, figyelve, milyen az irodai élet. Beépített deréktámasszal teszi kényelmesebbé a várakozást és még kis íróasztalt is kínál, ami ki-be hajtható.  részletek

 

Ajánlatkérés itt: https://minosegiirodabutor.hu/agspro/net-work-place-lounge-chair/

 

Hozza formába az irodáját és tegye már az első pillanattól emlékezetessé az élményt, amit nyújt. 

Érkezzen meg Önhöz a vendég úgy, mintha Ön mindig is rá várt volna. Hagyná elmenni a környék legjobb programozóját, csak mert nem tudta hová leültetni? 

Vagy a konkurenciától érkeztek látogatóba? Önnek már nem kell számokkal dicsekednie – teszik ezt Ön helyett a bútorai…

“Jó, de ezek a bútorok nagyon sokba kerülnek!” – gondolja most talán

 

Nos, van egy jó hírünk. Igen, a minőségi irodabútor, pláne ha a designja ennyire tökéletes, mint a König und Neurath német bútoroké, nem tartozik az olcsó termékek közé. 

Pont ezt fogja "üzenni" annak, aki ránéz. 

Emeli a cége imázsát, javít a megítélésén. Megbízhatóságot sugall az a cég, amelyik ad a megjelenésére és kényezteti a hozzá érkezőket. Azt sugallja, hogy Önöknél jól megy az üzlet, átgondolják a döntéseiket és beruházásaikat. 

Megerősíti a partnereket abban, hogy jó lehet Önnel együttműködni.

 

Az irodája átgondolt berendezése egy gyorsan megtérülő befektetés.

A “vennem-kell-néhány-széket” szemlélet elmúlt, mindenki azt lesi, hogyan tud kitűnni a tömegből.

Ön kitűnik a tömegből?

 

Referenciáink: https://minosegiirodabutor.hu/referenciak/

 

Ha termékeinkről katalógust kérne:

    Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.

    Back To Top