skip to Main Content
Túlmunka Home-office Alatt

Túlmunka home-office alatt

Olvasási idő: 5 perc

Egy alapvetően szellemi munkát végző cégnél a Covid19 előtt mi is jelezte számunkra, hogy vége az irodai munkának? (szinte már nem is emlékszünk)

A kollégái pakolni kezdtek, jé, már 6 óra van?

Elígérkezett egy programra, lassan ideje elindulni!

Na, még időben odaérek a gyerekért.

Mindig volt valami, ami jelezte a munkaidő végét. Egy esemény, ami az órán túl is mutatta, hogy ideje abbahagyni, ideje elindulni

A home office-ban a munkaidőnk cseppfolyós lett.

Tartson velünk ebben a cikkben is, amiben szokás szerint adunk egy-két tippet a hétköznapokra. A szemléletünk középpontjában ismét az egészségmegőrzés áll

Hogy hagyja abba időben a munkát, ha otthonról dolgozik?

Ha a feladatok határozzák meg a munkaidőt:

Legyen egy napokra lebontott feladatlistája. Némi gyakorlattal vagy egyszerű időmérő app-okkal (pl. Tmetric) jól látható, melyik típusú feladat mennyi időt vesz igénybe. Amikor megtervezi a napját, csak 70%-ban töltse ki feladatokkal. A maradék 30%-ra mindig akad jelentkező…. Minden nagyobb lélegzetű feladat elvégzését fejezze be egy kis mozgással.  

Ha fix óra a munkaidő, azt gondolnánk, kicsit könnyebb azt betartani otthonról is, de nem.

Tartsa be percre pontosan a munkaidő végét (is). Ha a főnöke azt látja, hogy csak másnap reggel olvassa a levelet, de akkor küldi is rá a megoldást, egy idő után le fog szokni az este fél nyolckor küldött feladatokról… 

 

Amikor munkaidőben otthon vagyunk, folyamatosan bizonyítani akarjuk, hogy 100%-ban hasznosak vagyunk a cégnek így is. Nem akarunk lemaradni egyetlen email-ről, egyetlen chatről, egyetlen mozzanatról sem. Szinte várjuk, hogy azonnal reagálhassunk rájuk. Mi ez, ha nem túlmunka? 

Ha Ön a munkába járás kieső idejét is munkával töltötte meg, akkor önkéntesen adott magának egy 10%-os fizetés csökkentést. (feltételezve az 1 órás utazási időt, kb.) 

Ezt akarta valóban?

Az otthon végzett irodai munkáról olvashat bővebben, 5 tippet ajánlunk: https://minosegiirodabutor.hu/home-office-hogyan-csinald-jol/

agsblog_madeingermany03

Egy zseniális és vicces ötletet láttunk ebben a kisfilmben a munkaidő betartásához. Tartsunk egy kis szünetet, alig 2 perc:

Ok, tegyük fel, elértük, hogy ne dolgozzunk otthonról a munkaidőnkön túl. Szuper.

Ha az aznapra tervezett feladatokat sikeresen el tudta végezni, a lelke megkapja az öröm, az elégedettség, a nyugodtság érzését. Magabiztos lesz, hogy ura a helyzetének. Nagyon fontos. 

 

És mi a helyzet a testünkkel? Ha a munkavégzés alatt fel sem állt, csak folyamatosan koncentrált, akkor jó eséllyel a munkaidő végére már rossz a komfortja

Két eset van: vagy fáj is már a háta, válla, dereka, lába, vagy hamarosan fájni fog. 

(ha már fáj is a háta, olvasson bele ebbe: https://minosegiirodabutor.hu/megoldas-az-irodai-hatfajas-ellen-szakertoi-tanacsok/

 

Otthoni irodai munkát végzőknek érdemes kihasználni, hogy egy testmozgás nem igényel több hetes szervező munkát vagy anyagi befektetést sem. 25 percet minden nap könnyedén talál egy kis mozgásra. Séta a levegőn, egy videós torna,vagy csak jó hosszú nyújtózkodások, egy jó app (30daysfitness), és ezekhez most átöltöznie sem kell!

A kényelmes irodai munkavégzés sokszor apróságokon múlik. 

Legyen egy terve a fejében arról, hogy milyen lépésekben valósítja meg az íróasztalnál végzett otthoni munkája kényelmét. A home-office álom-munkaállomását

A világítás, az asztal, a szék, de egy csuklótámasz, ülőpárna vagy monitor emelő is nyújthat azonnali segítséget. A lényeg az, hogy ne legyen másodlagos szempont a testének kényelme, hanem élvezzen prioritást.

A König+Neurath irodabútorok, irodai székek és asztalok szakértője évtizedek óta. Nézzük, hogy egy szék miként tudja szolgálni az Ön egészségét.

Írtunk egy összefoglaló listát azoknak, akik tervezik irodaszék vásárlását. A König+Neurath-nál segítünk abban, hogyan válasszunk megfelelő irodai széket. A legtöbben csak addig jutunk el, hogy állítható-e a szék magassága. No de, ez még messze nem minden. Tudja-e, hogy egy rosszul beállított széknél a térdekre nehezedő nyomás a legnagyobb probléma?

Fussa át most ezt a listát, amit a König+Neurath irodabútor szakértői írtak. Ha úgy érzi, hogy tud újat mondani Önnek a kisokosunk, akkor kattintson tovább a cikkre.

Ülésmagasság – centiben mondjuk?

Ülésmélység – fenekenként más és más

Az ülés felülete – puha legyen vagy kemény

Üléspárna – a vastag, süppedős jó lesz?

Ülés szélessége – legyen jó széles?

Az ülés szöge – dőljön, de mennyit?

Karfa – támasztékul szolgál

Háttámla – de meddig érjen?

A szék dőlésszöge

A teljes cikk itt elolvasható:

https://minosegiirodabutor.hu/tudomanyosan-ul-es-kenyelmes/

De nemcsak a székek a felelősek az irodai kényelmünkért.

Mi a helyzet az asztalokkal? Vannak egyáltalán ergonómikus asztalok? 

De még mennyire hogy vannak! A König+Neurath kínálatából emeljünk ki egy irodai munkaasztalt, a Talos.S-t, aminek tudja állítani a magasságát.

TALO.S slide

TALO.S slide

A gázliftes magasságállítóval ellátott, minimalista Talo.S irodai munkaasztal egyike a termékcsoportunk kiválóságának. Munkalapja és lábai számos variációban konfigurálhatók, így bárki saját ízlésére szabhatja irodai vagy otthoni munkaállomását. Termékoldal: https://minosegiirodabutor.hu/a-talo-s-irodai-munkaasztal/

Ha máris felkeltettük az érdeklődését, egy érdekes cikket olvashat a motoros asztalokról ide kattintva. 

A motorizált változatban is rendelhető, egyetlen gombnyomással emelhető irodai asztal egyik pillanatban az ülőmunkát, másikban az álló munkát támogatja. Ha még nem jött el az ideje a szünetnek, munka közben is válthat pozíciót. Érdemes az álló munkavégzésben töltött szakaszokat a munkája kreatívabb, lazább részében felhasználni. 

A teste ilyenkor megpihen, más izomcsoportok terhelődnek, felfrissül, a gerincére nehezedő nyomás enyhül, javul a vérkeringése, majd 30-40 perc elteltével visszaül a székre és az asztal követi a normál magasságba. 

Irodai well-being az otthonában is. És mindez egy asztaltól.

 

Ezek is érdekelhetik, mostanában írtuk:

https://minosegiirodabutor.hu/az-uj-ceges-vilagrend-es-a-home-office/

https://minosegiirodabutor.hu/az-y-generacio-motivalhato/

 

Az AGS Pro a König + Neurath irodabútorok magyarországi forgalmazója.
Munkatársunk várja hívását. 

 

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

    Back To Top