Skip to content
kaosz_agsblog_2020

Ergonómikus munkaszék és motoros irodai asztal [Special Edition]

Olvasási idő: 4 perc

Hogy miért beszélünk mi mindig az egészségről a König+Neurath-nál? 

Azért, mert a cégünk minden területén ez egy kiemelten fontos téma, és ez az alapja minden irodabútor koncepcióinknak és a tervezésünknek is. Bútoraink a munkavégzés közbeni mozgást támogatják, habár elsőre látásra talán statikusnak tűnhetnek.

 

Manapság, amikor elmosódni látszik a határ a munka és a magánélet között, úgy ez az egyéni egészség téma hirtelen gazdasági faktorrá is vált. Ez az oka, hogy a haladó szellemű cégek most kiemelten foglalkoznak az egészséges bútorok kérdésével.

 

Dolgozz otthonról is kényelmesen!

 

Azoknál a cégeknél, ahol kiemelten fontos a minőségi munkaerő, ott fokozottan figyelnek a vezetők arra, hogy a munkatársaikat a home office idején is nagy figyelemmel támogassák. A tavaszi hullámban még kivételnek számított, ha egy cég otthonra is egészséges irodabútort rendel a dolgozónak, az őszre ez eléggé elterjedt a piacon.

.

A König+Neurath német irodabútor gyártó cég egy home office-ba való special editiont kínál, https://minosegiirodabutor.hu/home-office/  ami egy ergonómikus munkaszéket és egy kiváló motoros irodai asztalt foglal magába. A JET.III és az ACTIVE.T SE most együtt is rendelhető.

active-t-irodai-munkaasztal-agspro-02

Katalógusok:

https://minosegiirodabutor.hu/wp-content/uploads/2020/06/KN_JET.III_SE_HU.pdf

https://minosegiirodabutor.hu/wp-content/uploads/2020/06/KN_ACTIVE.T_SE_HU.pdf

 

Cégünk  a megrendeléstől számított 2 hetes szállítási határidőt vállal. A termékeket jellemzi:

 

Könnyű összeszerelés

Magas minőség

Kedvezményes ár

5 év garancia

 

Ma szinte minden nap más.

2020 őszén sokan nosztalgiázunk azokon a normális időkön, amikor az irodában minden nap hasonlóan zajlott le. 

 

Egyik nap bent, máskor otthon, most egy videohívás, egy online konferencia, más munkáját is el kell végezni – miközben mindenkinek – teljesen jogosan – a családján jár az esze. Hogy előzzem meg, mit tehetek jobban, hogy jut haza a gyermekem, mikor tudom ezt bepótolni, stb.

Ez lett most az új norma.

 

Az irodai hatékonyságod kulcsa az, hogy jól érezd magadat az íróasztalodnál. Ez jelenthet pár személyes dolgot az asztalon, de szóljunk itt arról, hogy mit még:

 

Paravánt, amely a privát teredet biztosítja, https://minosegiirodabutor.hu/agspro/higieniai-terelvalaszto-plexi-iroasztalokhoz/

 

Akusztikai megoldásokat, https://minosegiirodabutor.hu/egyuttmukodo-irodai-terek/

 

Biztonságos és főleg elegendő tárolóhelyet. https://minosegiirodabutor.hu/irodai-tarolo-helyek/

agspro_blog_inside50_paravan03

Az irodai well-being kulcsa az is, hogy milyen kapcsolatban vagy a kollégákkal.

Ha váltott műszakban kell most dolgoznotok, hagyj kedves üzeneteket, hogy nekik is kezdődjék jól a napjuk – ahogy aztán te is fogsz kapni ilyeneket, és milyen jó érzés is lesz!

 

Az már tisztán látszik, hogy az életünk még egy jó darabig nem fog a normális kerékvágásban visszatérni. Ezer meg ezer irodista mondott le mostanában az edzőtermek látogatásáról, a találkozókról, amik mozgást hoztak eddig az életükbe. Plusz küzdünk az örökös gyanúval: vajon most csak megfáztam kicsit, vagy??…. 

Erősítsük meg immunrendszerünket most egy kicsit más módon, és ne mondjunk le arról, hogy magunk kézben tartsuk az egészségünket!

 

5 perc – kipróbálod? – Az energikus napkezdésekért

 

Ahogy reggel felébredünk, adjunk a napunknak egy mondatban megfogalmazott pozitív célt. Indítsuk meg a vérkeringésünket még háton fekve egy kis biciklizéssel, majd vegyünk egy gyors zuhanyt, és a végén egy rövid hidegvizes öblítés felébreszti a testet.

Ez lesz a legnehezebb

Az éjszaka folyamán a test sok folyadékot veszít és hát a legkevésbé arra van szüksége, hogy a folyadékhiányt még megfejeljük némi koffein fogyasztásával. Igen, csak halkan mondjuk: ne a kávéddal kezd. Sokkal többet érsz el egy gyömbéres vízzel, vagy más, antibakteriális hatású teával, lével. Aztán kicsit később persze jöhet az a kávé is.

 

Jobb legyen az irodában is

Elég könnyű belátni, hogy az a sok munkaóra, amit az irodában eltöltünk, túl nagy károkat okozhat a testünknek – avatkozzunk közbe és segítsünk magunkon.

 

Nyújtózzunk rendszeresen!

Alapvetésnek gondoljuk, hogy a széked és asztalod is jól van beállítva, ha nem vagy biztos benne, nézz utána itt. https://minosegiirodabutor.hu/tudomanyosan-ul-es-kenyelmes/

 

Találjunk alkalmat, hogy elhagyjuk az íróasztalunkat. Ahelyett, hogy a szomszédba emaileznénk, ballagjunk át a folyosó végére.

 

Fáradt szemeinknek segítsünk azzal, hogy sok vizet iszunk a nap folyamán és betartjuk a 20/10/20-as szabályt. Ha még nem tudod, hogy mi az, kattints ide.  https://minosegiirodabutor.hu/egy-kicsi-mozgas-mindenkinek-kell/

 

Vége is legyen a munkaidődnek

Elsőre unalmasnak tűnhet, de ha rászoktál, már könnyen betartható: találj ki valami naponta ismételhető, könnyű rutint: pl. Ha befejezted mára, tarts rövid csendes perceket, vagy meditációt. Vagy minden nap sétálj kicsit munka végeztével. Vagy pár légzőgyakorlattal lazíts le. Ha a feladatok közé, minden nap végére beírod, hogy 5 perc lazulás, már úgy léphetsz ki az irodából, hogy ismét tettél valamit az egészségedért. 

 

A billentyűzetet, egeret és telefont minden nap!

Ha csak egy részt fogadsz meg ebből a cikkből, akkor kérlek, ez legyen az. Minden nap, igen, a nyomaték kedvéért mégegyszer: minden nap fertőtlenítsd le ezeket az eszközöket. Soha ne egyél az asztalodnál (pláne ha más is használja! Egyszerűen nem illik.)

Általában az irodákban még tartozik az asztalokhoz vonalas telefonkészülék – ezek sem maradhatnak ki a fertőtlenítésből.

A mindennap használt laptoptartó táska, hátizsák, kulacs vagy kávétermosz is legyen célpont a takarításkor. Lehetőleg sehol ne tedd le a táskáidat a földre: sem utazás közben, sem az irodában.

 

Maradj tiszta a munkában is: a könig+Neurath asztallapok antibakteriális tulajdonságokkal bírnak

Az irodai asztalaink és tároló bútoraink antibakteriális anyagból készülnek. A melaminborítású frontok (ISO 22196) maximális védelmet kínálnak a fertőzés ellen, ezért nincs szükség az elvárhatónál erőteljesebb tisztításra, védelemre.

doit_konig_irodaasztal

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

   

  Ezek is érdekelhetik, mostanában írtuk:

  https://minosegiirodabutor.hu/egyuttmukodo-irodai-terek/

  https://minosegiirodabutor.hu/az-uj-ceges-vilagrend-es-a-home-office/

  https://minosegiirodabutor.hu/az-y-generacio-motivalhato/

   

  Back To Top