Skip to content
jet2_landing01

Irodaszék vásárlás – [ KISOKOS ]

Olvasási idő: 5 perc

Amikor most az íróasztalánál ülve olvassa ezt a posztunkat, biztosra veszem, hogy nincs a keze ügyében zollstock. Vagyis nem tudja megmondani, hogy éppen hány centi mély az ülés felülete. De azt biztos meg tudja mondani, hogy kényelmesen érzi-e magát, vagy sem.

Sokáig bírja ülve, vagy gyakran hamar elfárad?

Ha még kísérletezik és próbálja megtalálni az Ön számára ideális irodai széket,

olvassa át ezt a kisokost, mielőtt a székvásárlásról döntene.

 

Ha tisztában van azzal, hogy egy szék mely tulajdonsága mivel ad hozzá az Ön komfortérzetének javításához, jobban oda tud figyelni, hogy mit kell tudnia annak a széknek, amely mellett Ön hosszabb időre elkötelezi magát.

Irodaszék vásárlás [ KISOKOS ]

Ülésmagasság – centiben mondjuk?

Az ideális ülésmagasság tehermentesíti a térdet: amikor kb. derékszöget zár be a comb és a vádli, akkor nem nehezedik extra nyomás a combokra és nem gátolja semmi a vér áramlását, mivel nem nyomja semmi az ereket.

Ha nem állítható a székünk magassága, akkor az ideális a 43 cm-es magasság. Ez persze egy kompromisszumos megoldás, hiszen, kedves Olvasó, ha Ön például jelentősen magasabb, mint a többség, ez az ülésmagasság bizony alacsony lesz.

Ülésmélység – fenekenként más és más

A fix üléseknél az ideális a 42 centiméteres ülésmélység, az állítható székeknél 36-47 cm közötti lehetősége van. Ha az ülésmélység lényegesen nagyobb, mint a fenék terjedelme, akkor a felhasználó nem tudja jól kihasználni a szék háttámasza nyújtotta előnyöket.
( Hogy az ergonómikus bútor nemcsak egy ügyes marketing fogás, arról ebben az esettanulmányban olvashat. )

Az ülés felülete – puha legyen vagy kemény

Üléskor a testsúlyunk mintegy felét az ülőcsontok alatti rész (ischial tuberosities) tartja meg, ami a testünk felületének mindössze 8%-a. Ha túl kemény a szék, ez a terület egészségtelenül nagy terhelésnek van kitéve (5.9 – 6.9 bar nyomásnak).

Üléspárna – a vastag, süppedős jó lesz?

Az üléspárna ajánlott vastagsága minimum 5 centiméter. A párnázásnak nem kell egyenletesnek lenni: a hátrésznél lehet vékonyabb (keményebb), az elején legyen vastagabb és puhább. A túl vastag és süppedős borítás természetellenes testtartást eredményezhet. Elsőre kényelmesebbnek tűnhet, azonban ilyenkor a véráramlás lassulhat, a kitett területeken a bőr hőmérséklete emelkedhet és a rájuk nehezedő nyomás megnőhet. Ezek együttesen diszkomfortos érzéshez vezetnek egy idő után.

( Ha máris fáj a háta, olvassa el ezt a cikkünket )

Diszkrét szinkrónikus szerkezet
22 fokos nyílással és 45-130 kg közötti súly beállítással

A képen látható Auray vezetői irodaszékről olvassa el bejegyzésünket itt.

 

Ülés szélessége – legyen jó széles?

50-56 centiméter szélesség szükséges egy kényelmes széknél. Ha a szék karfás, akkor relevánsabb a karfák közötti távolságra odafigyelni.

Az ülés szöge – dőljön, de mennyit?

Körülbelül 5-10 fokos szög az ajánlott ahhoz, hogy a benne ülő háta jól feküdjön fel a háttámla részhez.

Tudta-e, hogy

1950 óta 83%-kal növekedett a jellemzően statikus ülőmunkát igénylő állások száma. Mára az állások csak kb. 20%-a az, ahol fizikailag is aktív munkát kínálnak.

A felnőtt dolgozók egy negyede több mint 8 órát ül egy helyben naponta.

A felnőtt dolgozók mindösszesen 4 % az, aki rendszeresen mozog és napi 4 óránál kevesebbet ül statikusan.

Az ülő életmóddal élőknél 70 % feletti a megbetegedés valószínűsége és a fizikai inaktivitás felel a halálozások 6%-ért közvetve vagy közvetlenül.

A hölgyeknél a fizikai inaktivitás 10%-kal jellemzőbb, mint férfi kollégáiknál.

A sok ülés és az inaktív életmód 112%-kal növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.


Forrás: Economictrends.com, WHO, Sedentary Behavior and Subclinical Cardiac Injury

Karfa – támasztékul szolgál

Az irodai szék karfa a helyes testtartást támogatja és a felállásnál- leülésnél támasztékul is szolgál. A karfa az izgő-mozgó alkar részt hivatott megtámasztani, nem feladata a könyök megtámasztása, ahol az erek és idegek nagyon közel vannak a bőrfelszínhez, ezért kb. 10 cm lehet a háttámasz és a karfa között. A karfák nem akadályozhatják meg, hogy a szék egészen az asztal széléig vagy akár alá is behúzható legyen.

Részletes cikket írtunk az irodai szék karfáról, amit itt tud elolvasni.

Háttámla – de meddig érjen?

Egy alacsony háttámla épphogy csak a keresztcsigolya területet tudja jól megtámasztani. A görbület mélysége jó, ha 1,5 cm – 5 cm. A magassága hasonlóan hatékony 13 – 23 centiméter között.
Egy közepes háttámla a vállakat tudja jól tehermentesíteni, és kb. 66 cm magassága jól kiszolgálja még a széles vállú férfi felhasználók 95%-át is.
Egy magas háttámla teljes védelmet és támogatást nyújt a fejnek, nyaknak és vállaknak, valamint az egész hátnak. Ennek a magassága 91 centiméter körül van.

A szék dőlésszöge

Optimális esetben 100-110 fokos legyen a székünk dőlésszöge.

A háttámla mozgását egy szinkronmechanikás technikával ellátott szék tudja igazán jól szolgálni, erről itt írtunk.

 

És megérkeztünk.

 

A König + Neurath irodai munkaszékei az Ön kényelmét szolgálják. A portfóliót itt tudja megnézni:

 

A König + Neurath irodai munkaszékei kínálatából a Jet 2. modellt külön is bemutatjuk, hogy megnézzük, a fentebb felsorolt tulajdonságok miként valósulnak meg.

Ez a modellünk a sokszinűség koronája.

JET.II

Egy szék, mely minden alkatrészével az Ön testi adottságaihoz alkalmazkodik. A JET.II irodai munkaszék család megszámlálhatatlan beállítási lehetőségeinek köszönhetően egyszerűen lenyűgöző.

A karfa, a háttámla, a csillagtalp, a színek és kárpitok arzenálja – a Jet.II irodaszékben hatalmas potenciál rejlik.

Nézze csak meg az alábbi info lapon, hogy mit tud!

infolap_jet2_allithato

A rendelhető fejtámasz teljes védelmet nyújt a fejnek, nyaknak és vállaknak. A karfája opcionálisan állítható mélységben, szélességben és magasságban.

Háttámlája 60 mm-el emelhető, így kényelmesen támasztja meg a gerinc görbületet, pont ahol Önnek szükséges. (27 fokban dönthető és 5 fokozatban fixálható is a támla). Állítható deréktámasszal rendelkezik, hogy a hát alsó része is érezze a törődést. Az üléslapon is sok minden állítható, legnagyszerűbb, hogy még az üléslap dőlése is állítható -3° és +3° között. Választható, hogy a szék szinkron mechanikás legyen (1:2,5 arányú mozgással), vagy i-seating®mechanikás ( 1:6,9 arányú mozgással).

Kényelmes, könnyen elérhető és jól mozgatható beállító karokkal rendelkezik.

Korábbi cikkünk az i-seatingről itt:

Az ülő munka új dimenziója

 

Ha maradt még Önben kérdés, kérje kollégáink segítségét!

Referenciáink: https://minosegiirodabutor.hu/referenciak/

Ha termékeinkről katalógust kérne:

    Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.

    https://www.facebook.com/agsproirodabutor/
    https://www.youtube.com/channel/UCwxxj59MjukQZJTCnuyCo4A

    Back To Top