skip to Main Content
Személyes Hangú [esettanulmány] A König+Neurath Jet II. Irodaszékről

Személyes hangú [esettanulmány] a König+Neurath Jet II. irodaszékről

Olvasási idő: 5 perc

Most el fogom mesélni, miért nem fogok új matracot venni a hálószobánkba.
Merthogy a pihentető alvás alap feltétele, hogy az ember ne úgy ébredjen fel minden reggel, mintha egy maratoni távot futott futott volna le az éjszaka során, nem igaz?
És hogy ez hogy kapcsolódik a König+Neurath (szuperlatívuszokkal leírhatatlanul jó) irodai székéhez? Elmesélem…

/Bókai Daniella marketing szakember próbálta ki a König+Neurath Jet 2. irodaszéket./

 

De kezdjük az elején. Legtöbbünk osztozik az ágyán egy másik személlyel. Azonban ritkán fordul elő, hogy életünk párja ugyanolyan testi adottságokkal rendelkezik, mint mi. 50 kg-os és 160 cm magas nőként én egy 185 cm magas és a családi béke megőrzésének kedvéért bevallottan 95 kg-os férfi mellett hajtom álomra a szememet. Ezekkel a paramértekkel azonban igen nehéz olyan ágybetétet találni, mely mindkettőnk számára ideális lenne. A tökéletes matrac kiválasztásában sehogyan sem sikerült dűlőre jutnunk, immáron 4. éve. Maradt a kialvatlanság, az elnyűtt kókusz matracunk ide-oda forgatása minden második héten, melynek köszönhetően eddig 2-3 napig valóban pihentető az alvás, de utána megint csak úgy ébredünk reggelente, mintha kickbox meccsen vettünk volna részt.

Tartott ez egészen addig, ameddig nem lett egy König+Neurath Jet II. irodai székünk.

 

Azon szerencsések közé tartozom, akik otthonról végezhetik home office rendszerben a munkájukat. Ez azonban nagyon komoly fegyelmet követel, s nem ritka, hogy napjaim 8-10 óra munkával telnek. A munkám döntő részét az íróasztalomnál, számtógépen végzem, vagyis tipikus ülő munkát végzőnek számítok. Ennek minden előnyével és hátrányával együtt.

Gyakorlatilag a napom felét ülve töltöm, és sportmúltamnak dacára engem is utolért a hátfájás, amin a nem megfelelő matrac, a jóga és mozgás sem sokat enyhített.

De nem szaporítom a szót, lett egy Jet II. székünk. bővebben a termékről itt

Mert megérdemeljük. Ha már a napom nagy részét home office-ban, az íróasztalnál töltöm, kell egy kis luxus és kényeztetés. Ennyi volt a koncepcióm, amikor megfogalmazódott bennem, hogy ezt akarom. Ennél azonban jóval többet kaptam….

 

Abban biztos voltam, hogy kényelmes lesz, de bevallom őszintén nem nagyon szoktam hinni a „csodaszereknek”, az életet megváltoztató mízes-mázos ígéreteknek.

Egy szép nyári napon érkezett egy nagy dobozban, egy nagyon segítőkész profi szakember hóna alatt. Pillanatokon belül kibontottuk a csomagot.

A gyönyörű kárpit tiszta, makulátlan látványa volt az első, ami feltűnt. Egyre jobban vártam, hogy az alkatrészek összeillesztése után végre kipróbálhassam.

Soha életemben nem volt még ilyen kaliberű bútorom. Kicsit tartottam tőle, hogy az én bohókás, de minimalista lakásomban hogyan fog majd mutatni a home office kuckómban.

 

Feltettem egy kávét, hogy megkínáljam a rendkívül kedves kollégát a munka végeztével egy frissítő feketével, és mire megfordultam, már csak a háttámla beillesztése volt hátra. A kompakt kis székem ott állt előttem, én pedig csak néztem, mint amikor egy kisgyerek megpillantja  a karácsonyfa alatt a dobozok halmazát, és azt sem tudja melyikhez nyúljon elsőnek.

bővebben a termékről itt

SYNCHRO MECHANIZMUS

A kezdeti lelkesedésemet egy idő után a pánik vette át,

hiszen a látszólag egyszerű irodai székem használatának részletes bemutatása következett. Hát ez a fázis már jóval hosszabb volt, mint maga az összeszerelés.

Funkciók a deréktámasznál, a magasság beállítása, a hidraulikus emelő, a könyöktámasz beállítsa…. Mindent meg kellett jegyeznem, hiszen nem én leszek itthon az egyetlen aki ezt a széket használja.

De Tibor rendkívül türelmesen mutatta meg nekem, melyik kallantyú mire való, mire ügyeljek [home-office] munka közben, milyen pozícióban dolgozzak, hogy ne fájjon a hátam.

 

Tisztában voltam vele hogy vannak bizonyos ergonomikus bútorok, amik képesek korrigálni munka közben a helytelen testtartást, segítenek csökkenteni a hátfájást, de bevallom őszintén ügyes marketing fogásnak gondoltam.

Ezidáig. Merthogy tényleg működik.

 

Mit vettem észre magamon a Jet II. folyamatos használata során?

  • Először is olyan benne ülni az íróasztalnál, mintha odaszegeztek volna.

Egyszerűen NEM TUDOK görnyedni munka közben, hiszem a háttámla pontosan követi a gerincoszlopomat, megtart még akkor is, ha kezdek fáradni vagy belemélyedek a munkába és nem ügyelek a helyes testtartásra.
A háttámla követi a testem mozgását, így tudok kicsit hintázni, végig nyújtózni a székben anélkül, hogy rossz testtartással folytatnám a munkámat.

 

  • Folyamatosan állítom a könyöktámaszt, így ha kicsit hátrébb dőlve, felhúzott lábakkal esik jól dolgozni, a hátam akkor is tökéletesen alá van támasztva, a könyöktámasz segítségével pedig a vállam tökéletes magasságban helyezkedik el a laptopom billentyűzetéhez képest, így nem lesz feszes, elgémberedettebb.

JET.II slide

bővebben a termékről itt

A Jet II.-nek azonban határozottan vannak negatív hatásai is.

 

Nem mosogatok, vasalok vagy teregetek a home-iffice időmben, napközben, így az esti órákban vagyok kénytelen házimunkát végezni.

Korábban rendszeresen felpattantam a székből, nem bírtam sokáig egy helyben lenni az otthoni irodai munkám alatt. Csak most tulajdonítok nagyobb jelentőséget ennek, hetekkel azután, hogy elkezdtem ezt a széket használni.

Teljesen átalakult a napi rutinom anélkül, hogy akartam volna. Most sokszor emlékeztetnem kell magamat, hogy ideje szünetet tartani, mert testem szinte nem is jelez, hogy itt az ideje a testmozgásnak.

 

És ez azok számára nagyon fontos, akiknek home- office-ban vagy irodában, de napi 7-8 órát kell a számítógép előtt tölteni.

(ha íróasztal is érdekelné, itt tudja áttekinteni a König+Neurath íróasztal választékát)

3 hónap telt el azóta, hogy a Jet II. megérkezett hozzánk. Nemrég éppen egy plázában sétáltunk a férjemmel, és elmentünk egy matracokat forgalmazó bolt kirakata előtt. Egymásra néztünk, és akkor esett le a tantusz, hogy egy ideje egyikünk sem panaszkodott amiatt, hogy éjjel fáj a háta. pedig a férjem csak az esti órákban és hétvégéken szokta használni a székünket. Így egy időre lekerülhetett a matracvásárlás a teendőink listájáról. Nem is bánom, valószínűleg még sokáig fogjuk keresni a tökéletes darabot, de már csak azért, mert szeretnénk, és nem azért mert KELL.

ÖT KARFA VERZIÓ

 

Ha a termékről azonnal kérdése van, hívja: Jancsó Tibor: +36 30 384 8869

 

Az egészséges irodai ülésről több szakcikket írtak már szakértőink. Ha szeretne a témában tájékozódni, olvassa el ezeket a cikkeinket is, talán hasznosnak is találja.

 

Referenciáink

A König + Neurath termékportfóliót itt tudja áttekinteni.

Ha termékeinkről katalógust kérne:

     

     

     

    Back To Top