Skip to content
agspro_blogcikk_harmonia03

Harmónia az irodában – A König+Neurath nagy stíluskalauza

Olvasási idő: 5 perc

Az inspiráló munkakörnyezet fontosságáról már korábban is született egy alapos cikk.

Egy megfelelő vállalati kultúrával rendelkező cég nem csak munkavállalói egészségét tartja szem előtt az irodai terek kialakítása során. A munkaállomások, vezetői irodák és tárgyalótermek kialakítása olyan, mint egy egyén öltözködési szokása. Nem csak funkcionális, hanem önkifejező szereppel is bír.

Így hát elmondhatjuk, hogy egy iroda önmagában információt közvetít a cégről és annak vezetőjéről egyaránt.

A brandépítés szempontjából rendkívül fontos tehát, mit kommunikál munkavállalói, üzleti partnerei felé a vállalat. A vonzó munkahelyi környezet

 • megkülönbözteti a cégeket egymástól,
 • a toborzási folyamat során pozitív benyomást kelt a munkavállalók felé
 • és létfontosságú szerepet játszik az alkalmazottak lojalitásának erősítésében is.

A munkahelyi környezet kialakításakor a fókusz egyre inkább az esztétikára helyeződik.

Hiszen ki ne szeretne olyan helyen dolgozni, ahol ergonomikus munkaállomások várják nap, mint nap, letisztult design és elegancia veszi körbe munkaideje alatt?

Nagy stíluskalauzunk segítségével most saját termékeinken keresztül mutatjuk be Önnek, hogyan alakíthat ki elegáns, inspiráló és egészséges munkakörnyezetet irodájának bármely helyiségében.

 

Tudományos alapokon nyugvó tervezés

A König + Neurath védjegyévé vált a kutatási eredményeken alapuló bútortervezés. Amikor egy koncepció a tervezési fázisba kerül, nem pusztán designer szempontból kerül kialakításra egy-egy szék, asztal, vagy akár  táróló rendszer. Az életmódbeli sajátosságok, a belsőépítészeti szempontok valamint a színpszichológia is kulcsfontosságú tényező egy termék vagy termékcsoport kialakításánál.

A König+Neurath szerint akkor lesz sikeres egy termék, ha az VÍZIÓT testesít meg a fizikai térben, LETISZTULT és KORTALAN. Mindez hogyan valósul meg a gyakorlatban? Megmutatjuk.

 

Harmóniában a legfontosabb alapokkal – PURE

A minimalizmus olykor sokkal kifejezőbb, mint a különböző stílusjegyek keveredése. Az átláthatóság és a funkcionalitás olyan környezetet teremt, amely teret ad az ötleteknek és az inspirációknak. A PURE kollekciót erőteljes, geometriai formák és lineáris szerkezeti kialakítás jellemzi. Az egyszerű formák, szabad terek, az ergonomikus felületek remek munkakörülményeket teremtenek azok számára, akik a rendet és az átláthatóságot szeretik munkájuk során.

agspro_blogcikk_harmonia06

Új ötletek inspiráló környezetben születnek – FLOW

A FLOW stílusirányzatban a formák és a természetes anyagok a könnyed eleganciát testesítik meg egy irodai térben. A berendezések, asztalok, székek, tárolórendszerek egymással tökéltes szín és formavilági harmóniában állnak, ezzel teremtve kellemes közérzetet a dolgozók számára.

A meleg színárnyalatoknak és az organikus formatervezésnek köszönhetően átfogó esztétikát hoz létre, amely harmonikus, barátságos és világos tereket eredményez. Ideális választás olyan cégek számára, akik kreatív csoportokban dolgoznak, a dolgozóik nem fix munkaidőben és saját munkaállomáson dolgoznak. A folyamatosan változó vállalati környezethez a FLOW stílus a legjobb választás.

agspro_blogcikk_harmonia03

Örök érték a változó a világban – TIMELESS

A TIMELESS időtlen, klasszikus kialakítású bútorai tiszta vonalakkal, kiváló minőségű alapanyagokkal és finom dekorativitással járulnak hozzá ahhoz, hogy az irodája mindig korszerű és jövőbe mutató legyen. Életünk, körülményeink folyamatosan változnak, a TIMELESS kollekcióval azonban az állandóság megnyugtató atmoszféráját teremtheti meg munkahelyén. Az idő múlásával a TIMLESS kollekció nem veszít értékéből, megjelenése és színvilága még hosszú évtizedekig a modernitást sugározza majd.

 

Az új ötletek változtatják meg a világot – VISION

A VISION kollekció elemei  inspiráló környezetet és teret biztosítanak a kreatív kollégák  számára. A formák, az aszimmetrikus vonalak és az innovatív technológiák dinamikus kölcsönhatása könnyű, ergonomikus megjelenést eredményez. Előrehaladás, úttörő szellem, innováció. Egy jövőbe tekintő vállalkozás legfőbb tulajdonságai.

agspro_blogcikk_harmonia04

A 2018-as ORGATECH  kiállításon voltunk

Tekintse meg az alábbi videónkat, ha jobban meg szeretné ismerni a kollekciók elemeit. A 2018-as ORGATECH  kiállításon a König+NEURATH is képviseltette magát, és bemutattuk a nagyközönségnek legújabb fejlesztésű termékeinket.

https://www.youtube.com/watch?v=HGIW329KFvU

Egészen biztosan feltűnt önnek is, hogy a színek nagy hangsúlyt kapnak legújabb bútoraink tervezésében. Köztük is a legizgalmasabb az év színe, melyet most be is mutatunk Önnek. ( a színek hatásáról és jelentőségéről itt írtunk korábban)

 

LIVING CORAL, az 2019-es év Pantone színe

agspro_blogcikk_harmonia05

A König+Neurath 2019-es kollekciójában a LIVING CORAL trendszín rendkívül hangsúlyos szerepet kap. Ez adja meg ugyanis bútoraink karakterét ebben az évben.

A PANTONE 16-1546 árnyalatát a zátonyok türkizkék vizében ringatózó apró halványnarancs korallok ihlették. Az erőteljes pasztellszínnek élénkítő hatása van az emberi szervezetre, hiszen energizáló tulajdonságokkal rendelkezik.

A LIVING Coral szín használatával frissességet és üde színharmóniát teremthetünk az irodai térben. Ez többféleképpen valósulhat meg.

 • A kiegészítők használata hozzájárul ahhoz, hogy a térben elhelyezett dekorációk színharmóniát teremtsenek.
 • Az anyagok, huzatok, bútor előlapok, egyéb lakberendezési tárgyak összeválogatásával fiatalos, friss design alakítható ki az irodai térben.

 

agspro_blogcikk_harmonia02

Ha egy olyan harmonikus munkakörnyezetet kívánunk megteremteni, amely a kreativitásra ösztönöz, jól átgondolt színkoncepcióra van szükség. A PURE stílus a minimalizmusra törekszik. Fehér szobák, funkcionális bútorok jellemzik, amelyek maximális szabadságot biztosítanak. A színeknek, amelyek a vállalati kultúrát tükrözik meleg és otthonos érzést kell, hogy biztosítsanak a dolgozók számára.

A Living Coral természeti környezetünkből származó melegséget, intimitást és szépséget hoz a minimalista belső térbe, mely a fehér színnek köszönhetően rendkívül hangsúlyos és elegáns. A Living Coral új dimenziót ad a fényes felületeknek, használatával világosítani lehet a tereket. Családias hangulatot teremt, miközben gondolkodásra, cselekvésre ösztönöz.

 

 

 

agspro_blogcikk_harmonia07

 

A Living Coral tökéletesen illik a fiatalos FLOW stílushoz is. A természetes anyagokat előtérbe helyező kollekciónk könnyedségét csak fokozza ez a kellemes, meleg színárnyalat, valamint ennek komplementer színei.  A FLOW kollekcióban a belsőépítészeti tervezésnek jelentős szerepe van. A természetes fények és az élénk színek határozzák meg egy FLOW stílusú iroda belső kialakítását. A folyamatos ötletelésre sarkalló munkakörnyezetben a LIVING Coral színárnyalat nyugalmat sugároz, melegséggel tölti meg a teret.

 

Önnek mely stílusirányzat nyerte el leginkább tetszését?

Amennyiben szeretne még többet megtudni termékeinkről, engedje meg, hogy felajánljuk a segítségünket.   

  Facebook oldalunkon tartjuk a kapcsolatot a bútorok iránt érdeklődőkkel, így Önnel is. Kövessen minket ott is.

  Back To Top