skip to Main Content
Irodája Láttán Önt Profi Vezetőnek Tartják Vajon?

Irodája láttán Önt profi vezetőnek tartják vajon?

Olvasási idő: 4 perc

Design és funkció, mint a sikeres üzleti élet záloga

Aki az üzleti életben hosszú távon sikeres szeretne maradni, vagy azzá válni, óhatatlan, hogy odafigyeljen a külsőségekre. Hiszen az üzleti kapcsolat kialakítása olyan, akár egy randevú.

Egy romantikus találkozónál a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani. Ápoltan, a legszebb ruhánkban érkezünk a randevúra. A helyszín megválasztásával arról teszünk tanúbizonyságot, milyen fontosnak tartjuk, hogy választottunkat lenyűgözzük. Igen ám, de elérkezik az a pillanat is előbb vagy utóbb, amikor párunkat saját otthonunkba invitáljuk, mely tökéletes tükörképe személyiségünknek. Ezen a ponton pedig minden eldől…

 

Valahogy így működik ez az üzleti életben is.

A külsőségeknek rendkívül fontos szerepe van egy sikeres és hosszútávú üzleti partnerség létrejöttében. Hiszen lehet valaki profi a szakmájában, ha a megjelenése vagy a munkakörnyezete nem áll összhangban a szakmai tudásával.

A rossz benyomás elkerülése érdekében az irodánk belső kialakításával, a bútorok harmonikus összeválogatásával sokat tehetünk azért, hogy üzleti partnerünk a megbeszélés során csak arra figyeljen, ami a legfontosabb.

Önre és a szakmai felkészültségére.

Hiszen ha egy olyan irodában folytat le egy üzleti megbeszélést, ahol a partnere figyelmét elvonja mondandójáról a környezet, esetleg kényelmetlenül érzi magát, jóval nehezebb dolga lesz sikeres üzletet kötni.

Nézzen most körül. Milyen benyomást kelt üzleti partnereiben irodabútoraival?

Az üzleti élet evidenciája, hogy a minőséget azonnal észreveszik üzleti partnerei.

Ha potenciális új ügyfele belép irodájába, jó eséllyel azonnal meg tudja állapítani, hogy az adott bútorok, irodai székek prémium minőségűek, így kedvező benyomást fog kelteni bennük. Hiszen ezzel azt kommunikálja feléjük, nemcsak a saját kényelme és egészsége fontos az Ön számára, de üzleti partnereié is.

A felesleges dísztárgyaktól mentes, rendezett íróasztala alapján Önt precíz, profi szakembernek fogják tartani. A tárgyalás teljes ideje alatt pedig ha üzleti partnere kényelmesen és egészségesen ül, figyelmét kizárólag Önre összpontosítja majd.

A siker záloga, hogy nemcsak tudásával, de munkakörnyezetével is jó benyomást keltsen ügyfeleiben, tárgyaló partnereiben.

Egy kellemes hangulatú, sikeres tárgyalás emléke jóval több profitot fog termelni Önnek, mint ahogyan azt gondolná. A jó benyomás keltésével többet ér el, mint 1000 névjegykártya szétosztásával.

 

„Nem az a cél, hogy észrevegyenekhanem hogy emlékezzenek rád!” Giorgio Armani

Hogyan alakítsam ki irodámat úgy, hogy lenyűgözzem üzleti partnereimet, munkatársaimat?

személyesen is kérdezhet, akár most is

zoldFal_irodai_bp-referenz14

 

Minden cégvezető felteszi ezt a kérdést, kiváltképp akkor, amikor vezetői irodáját saját stílusa szerint alakíthatja ki. Rendkívül fontos, hogy leendő és meglévő üzleti partnerei, munkatársai felé irodája berendezésével azt kommunikálja, hogy odafigyel környezetére, fontos Ön számára a munkahelyén a rend és a precizitás.

A vezető attitűdje az egész vállalatra kihat, és a vállalati kultúra alapköve. Ha egy vezető irodája rendetlen és túlzsúfolt, nagy valószínűséggel munkatársai sem fognak arra törekedni, hogy saját munkaállomásukat rendben tartsák, hiszen a vállalati kultúra ezt nem követeli meg tőlük. Ha az Önhöz érkező tárgyalópartner tiszta, vidám tereket lát és érez egy jó munkahelyi flow-t, rögtön elismeri az Ön rátermettségét is.

 

Az irodában is érdemes kialakítani olyan hangulatot, mintha egy lakás nappalijában lennénk.

Egy elegáns nappali a tárgyalásra érkező partnerben oldja a feszültséget, ráadásul Ön is rögtön szimpatikusabb lesz a házigazda szerepében. És mitől lehet otthonos, nappali-hangulatot behozni az irodai térbe?

 

 • Hogy előtérbe helyezzük a tevékenység alapú tereket, és az irodaterek “megtisztításával”, így a munkatevékenységek átgondolásával optimálisabban tudja kihasználni a négyzetmétereket
 • Ne állítson mindenhová íróasztalokat – nézze meg, van-e elegendő helye a kollégáknak ötletelni, beszélgetni, akár telefonálni. Ezeket tipikusan nem kell íróasztal mögül végezni.
 • Hogy fontosnak tartja az irodai pihetőtereket. Néha a konyhában jönnek a legjobb gondolatok.
 • Hogy odafigyel arra, legyen néhány zajszigetelt rész, ahol kisimulhatnak az idegek.
 • Kell tér az elvonulásra, a lazításra, a csoportos munkára, az evésre és feltöltődésre. (Irodai közösségi terekről itt írunk.)
 • Találja meg a legideálisabb tároló rendszert, melynek köszönhetően irodája folyamatosan rendezett összképet mutat, így Ön is kellemesen fogja érezni magát munka közben.
 • A kiegészítőkkel is remekül lehet játszani. A letisztult design steril, viszont ennek köszönhetően modern, akár futurisztikusnak tűnő bútorokkal remekül hangsúlyozható az elegancia. A kiegészítők – úgymint fali képek, lakberendezési kellékek, vázák, függönyök – egy színsémára épülő, de árnyalataiban eltérő változataival kellemes, stílusos belső tér alakítható ki.

 

Pont, mint otthon.

Ezekre odafigyelve máris egy változatos és inspiráló munkakörnyezetet teremtett, csökkentette a stresszt és növelte a kollégák kedvét és a kreativitást.

Néhány bútorral.

 

Inspirációkat irodájának kialakításához itt talál: https://hu.pinterest.com/calgaryretailse/modern-office-interiors/?lp=true

 

A designt vagy a funkciót helyezzem előtérbe az irodabútor kiválasztásánál?

Ma már a minőségi bútorokat gyártó cégeknek köszönhetően nem kényszerül választás elé.

kozossegi_terek04_NWP-Organic_location_07-00_CMYK

A prémium irodabútorok nemcsak maguk a megtestesült elegancia, de ergonomikus kialakításuknak köszönhetően egészséges és kényelmes ülést biztosítanak az őket használóknak. Az elegáns tervezés, kézi varrás, az egyedi, gerinckímélő megoldásoknak köszönhetően egy prémium irodai székkel felhívhatja vendégei figyelmét kiváló ízlésére. Ráadásul ha irodája vagy tárgyaló termében vendégeit is prémium minőségű irodai székekre, vagy látogatói székekre ülteti, a leghosszabb és legizzasztóbb üzleti tárgyalás is sikeres lehet.

 

Honnan meríthetek ötleteket a tökéletes bútorok kiválasztásához?

A König+Neurath csaknem 90 éve szenvedéllyel gyártja ergonomikus irodai székeit, tároló rendszereit, asztalait,  melyek az egyszemélyes munkaállomás kialakításától egy egész konferencia terem komplett berendezésééig terjednek. A prémium minőségű irodabútorok egyaránt ötvözik a designt, a funkcionalitást és az ergonomikus kialakítást.

Ha szakértőnk személyes tanácsaira van szüksége, kattintson!

 

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

   

  Hogy az irodai környezet miként befolyásolja a munkatársai teljesítményét, arról itt írtunk már.

  Back To Top