Skip to content
AGSPRO JET III használata 02

Mozgásra tervezett irodai székünk: [a Jet.III.]

Olvasási idő: 4 perc

Ergonómia. Irodai körökben ennél a szónál talán csak a home office-t használjuk gyakrabban ezekben a terhelt időkben.

Az irodai munka természetének a megváltozása ismét előtérbe hozta az egészségmegőrzés kiemelten fontos témáját, hiszen az értékes munkaerő megőrzése gazdasági veszélyfaktorrá és így első számú feladatává lett a jó vezetőnek.

 

Ha egy cégvezető tényleg komolyan veszi azt, hogy az ő munkája a hozzá tartozó szakemberek segítése (és nem ellenőrzése pusztán!), akkor most bőven van mit segíteni a munkavállalóinak. Cserébe mindennél erősebb lojalitást kap tőlük, hiszen a pandémia során felmerült problémák jó kezelését nem felejtik el egyhamar a cég dolgozói.

Számos szakirodalom foglalkozik a témával, mi is írtunk már erről itt (Túlmunka) és itt (Az emberek fontosabbak bármi másnál).

Ha a munkavállaló karanténba kényszerül, 

az idejét hasznosan szeretné tölteni, érezni azt, hogy a munkája továbbra is fontos a cégének. Ha biztosítjuk őt arról, hogy ebben támogatjuk, ez a munkája minőségét is pozitívan fogja befolyásolni. Ilyenkor bizalommal fordulnak a vezetőhöz, akár egy olyan kéréssel is, hogy ‘nincs otthon irodaszékem, tudsz-e segíteni’. 

A jó vezető megelőzi ezt a kérést azzal, hogy felméri, kinek milyen problémája merül fel az otthoni munka során. Higgye el, kedves vezető, hálásak lesznek az emberei érte.

 

Mozgásra tervezve: Jet III.

KN_JETIIISE

A König+Neurath német irodabútor gyártó portfóliójában van egy irodaszék, amely mozgásra lett tervezve. Számunkra fontos, hogy az otthoni munkavégzéshez is biztosítva legyen a megfelelő ergonómia, és kényelem, ezért összeállítottunk egy olyan home office csomagot, amivel garantáltan úgy érzi majd magát a használója, mintha egy profi irodában lenne. ( Special Edition: https://minosegiirodabutor.hu/home-office/) A szék+asztal párosból most az irodaszékkel foglalkozunk alaposabban.

 

A JET.III. egy olyan új ergonómiai kényelmet biztosít, ami segítséget nyújt az aktív ülés elsajátításában. Testünk a székben töltött idő alatt is mozgásban van, így az ülés kevésbé megterhelő a test számára.

 

Nézzük sorban, mik a JET.III. szék előnyei, ami miatt imádják azok, akik ezt használják és amit egy 21. századi irodaszéknek már illik tudnia.

 

Az irodaszék gyártója, a König+Neurath javaslata szerint az alapfelszereltségű széket 120 kg-ig lehet terhelni. E súly felett a szék egyik legnagyobb előnyét, a tartósságot kockáztatná, amit egy ilyen prémium bútorgyártó szeretne elkerülni. Tehát max. 120 kg az alap felszereltséggel (SE változat), alumínium karfa tartóval rendelve 150 kg a terhelhetősége.

 

Fekete színben kárpitozva vagy hálós kivitelben áll rendelkezésre az irodai munkaszék, ezt a rendelés során lehet tisztázni. (A katalógus képein a hálós kivitel látható.) 

Letölthető katalógus itt: KN_JET.III_SE_HU

 

Az irodaszéket fekete színű csillag lábazattal és görgőkkel ajánljuk. A görgők közül kárpitozott padlóra vagy keménypadlóra fejlesztett megoldások közül választhat.

 

És most vegyük sorra, hogy mi minden állítható be a JET.III. irodaszéken.

(Mi nem? Kérdezhetnénk, kb.)

 

+ Állítható az ülőlap mélysége – 80 mm

+ Állítható magasságú a háttámlája

+ Állítható az ülőlap dőlésszöge: 4fok, 8fok

+ Állítható deréktámasz magasság és mélység

 

Ráadásnak a König+Neurath JET.III. széke beépített szinkronmechanikával rendelkezik

A szinkronmechanikája dönthető 27 fokban, 1:2.2 arányú mozgással.

AGSPRO JET III használata 06

Emlékeztetőül leírjuk, hogy mik a szinkronmechanika előnyei, egyben ajánljuk korábbi cikkünket a témában.

 

  • A szinkronmechanizmus kombinálja a háttámla mozgását és az ülés kisebb intervallumú mozgását. Ezáltal a háttámla mozgása nagyobb, mint az ülés mozgása.
  • A szék háttámlája folyamatosan együtt mozog a hátgerinc vonalával, így folyamatos alátámasztást biztosít a hátnak.
  • A kialakított térd-döntő mechanizmusnak köszönhetően a combok hátsó részében futó erek hátra dőléskor sem záródnak el.
  • Állítható, súly vezérelt mechanizmusának köszönhetően, növelhető vagy csökkenthető a háttámla és az ülések billentési ellenállása. Ez biztosítja, hogy a háttámla a gerinccel együtt  hajoljon vissza az eredeti ülési pozícióba hátra dőlést követően.
  • Folyamatosan egyensúlyban tartja a testet, így olyan, mintha fittball labdán ülnénk.
  • A Body Balance Tec rendszer egy háromdimenziós üléstechnika, amely enyhíti a gerincet ért terhelést és megakadályozza a hátfájást.

 

König+Neurath JET.III. szék különlegessége tehát, hogy a deréktámasz magasságát a háttámasztól függetlenül lehet állítani, és egy körfogantyú segítségével az egyéni igényeknek megfelelően lehet változtatni az alátámasztás erősségén.

 

A háttámla 27 fokban, míg az ülőlap 4 vagy 8 fokban dönthető – ami megfelel a mai ergonómiai elvárásoknak.

 

Funkcióját tekintve az állítható nyaktámasz csökkenti a váll és a nyak feszültségét, míg a beépített, állítható háttámasz a gyors és kényelmes használatért felelős.

Ha irodaszék vásárlását tervezi, akkor ezzel a kisokossal megkönnyítjük a választását.

Pontokba szedve átnézheti, hogy mi alapján tud felelősen dönteni arról, hogy milyen irodaszéket választ magának. 

Az [Irodaszék vásárlás Kisokos] ide kattintva olvasható:

https://minosegiirodabutor.hu/tudomanyosan-ul-es-kenyelmes/

 

A JET.III. irodaszék annyira jó, hogy bekerült egy Special Edition kiadásba is, amiben egy nagyszerű irodai asztallal, az ACTIVE.T SE motoros  irodai asztal kínálja együtt a König+Neurath itt:

https://minosegiirodabutor.hu/home-office/

Ha a termékekkel kapcsolatban kérdése lenne, hívja szakértőnket: Jancsó Tibor +36 30 384 8869

blog_tevékenységiroda06

 

A JET.III. termékről itt olvashat még:

https://minosegiirodabutor.hu/agspro/jet-iii-irodai-munkaszek/

 

Ajánljuk további olvasásra:

https://minosegiirodabutor.hu/agspro/higieniai-terelvalaszto-plexi-iroasztalokhoz/

Az idei irodai „forradalommal”, a hibrid irodák kialakulásával már foglalkoztunk egy korábbi cikkben, itt.

 

Az AGS Pro a König + Neurath irodabútorok magyarországi forgalmazója. Munkatársunk várja hívását. 

 

Amennyiben katalógust szeretne igényelni termékeinkről, az alábbiakban megteheti ezt.

     

    Back To Top