Skip to content
active-t-irodai-munkaasztal-agspro

Az új kihívásunk: a home office

Olvasási idő: 3 perc

Ön a kifogások vagy a lehetőségek felé indult el most?

Az otthonmaradás, az önkéntes vagy kényszerű karantén és gyakorlatilag a teljes életmódunk megváltozása soha nem látott erős momentum az életünkben. Annyi új tanulnivaló zúdult ránk, ami már régen.

Akinek van iskolás gyermeke, átéli, hogyan küzdenek a pedagógusok azért, hogy felálljanak és működjenek az online osztályok, és ez a szülőkre is számos feladatot ró. Megváltoztak a munkahelyi kilátások, az éves bevételi lehetőségek, a napirendünk, a kommunikációnk, mindenünk.

Minden új most.

A munka helyszíne, a kommunikáció csatornái, a számonkérés és elszámolás módja. Az időbeosztásunk. Aki otthonról folytatja a munkáját, nem kapott heteket az átállásra.

És mindenben helyt kell állni. Most nincs más lehetőség.

 

Ahhoz, hogy otthonról is szellemi értéket tudjon termelni, azonnali lépésekre van szükség. Sok hasznos cikk jelenik meg arról a médiában, hogy tegye szervezettebbé a munkát, hogyan dokumentáljon, milyen szoftvereket telepítsen, hogy ossza be az idejét.

De arra kérjük, hogy a lelki egészségére is vigyázzon

 

kontrollálja időben is és minőségben is, milyen híreket olvas el

tartson szüneteket a közösségi médiában töltött szakaszok között

– tartsa a szoros kapcsolatot a barátaival

– itt az alkalom, hogy felfrissítse régi kapcsolatait, ellenőrizze, hogy helyes email, telefonszám van meg azokról, akikre figyel

– ha karanténban, vagy önkéntes karanténban él, próbálja meg megtalálni az egyensúlyt a napi rutin munkák és a változatosság között, minden napba csempésszen valami egyedit is

gondolkodjon rövid szakaszokban – a következő egy-két hetet tervezze meg és azokat a teendőket vegye sorra (két-három hónapot most nehéz előre látni) 

ocean_ags_blog

Kerülje el a kiégést

 

tartsa be a hétvégéket: ha eddig nem dolgozott, akkor most se kell, pihenjen, készüljön fel a nem kevésbé nehéz következő hétre.

– legyen friss levegőn és mozogjon minél többet

– egyen és igyon egészségesen

– próbálja az aggódását is kontrollálni. (Természetes, hogy félünk ebben a helyzetben, de ne higgyen el mindent, amit most ön gondol. A rossz gondolatok általában nem tények vagy valóságok. És nem kell minden rossz gondolathoz hozzászólnia.)

 

Mi az irodabútorokhoz értünk. De fontosnak tartjuk, hogy Ön, kedves Olvasó, most ne csak a munkájával, hanem saját magával is törődjön.

 

Tanácsaink persze vannak a home office témakörben, hiszen sok év óta ez a szakmánk. Ezen a blogon is foglalkoztunk már korábban az otthoni munkával, ezeket ajánljuk most figyelmébe:

Home Office – Menni fog! Ezt az 5 pontot érdemes betartani

 

Az emberek fontosabbak bármi másnál

Ezek a cikkek az otthoni munkára való mentális felkészülésről és az egészséges home office környezetről szólnak.

 

És azoknak, akik most alakítják ki a következő hónapok menetrendjét, amibe az otthoni munkát is betervezik, nos nekik egy kiváló munkaasztalt tudunk mutatni, home office esetére.

active-t-irodai-munkaasztal-agspro-00

Active.T munkaasztal irodai munkára

 

Ez az asztalunk egy állítható magasságú irodai munkaasztal.

 • Magassága elektromosan állítható 650 – 1300 mm között.  
 • Csendes, finoman emelkedik le és vissza.
 • A memória funkcióval könnyedén egyénre szabható.
 • A gyártó gondoskodott a bútorhoz illő gurolós tárolóhoz, melynek kárpitozható a teteje, így családi otthonokban is tökéletesen mutat és ülőkének is jól használható.

 

A König +Neurath Active.T asztalának leírását és letölthető katalógusát itt éri el.

 

Ha az íróasztali munkája közben Ön mozogni is tud, az egészséges a testének, megnöveli a koncentrációját, így a hatékonyságát is. 

A motoros íróasztal egy viszonylag új irány, de mindenképpen ajánljuk az Ön figyelmébe.

Ebben a cikkben megírjuk, hogy az ülő és álló munkavégzés váltogatása mennyivel egészségesebb, mint a folyamatos ülőmunka. Persze erre is vonatkozik, hogy nem szabad túlzásba vinni az állva dolgozást és ennek a testtartásnak is megvannak a szabályai, hisz az benne a szép, hogy teljesen a testalkatához tudja az asztala magasságát állítani.

 

A német König + Neurath irodabútorokat nem véletlenül választják a magukra és környezetükre igényesek.  

 

Ajánljuk figyelmébe tartalomjegyzékünket, a blogunkon egészséget érintő kérdésekkel is részletesen foglalkozunk. Tematikus jegyzékünket itt találja:

Minden, amit egy 21. századi irodáról tudni érdemes

 

Referenciáink

Ha termékeinkről katalógust kérne:

  Kövessen minket Facebook oldalunkon, Youtube csatornánkon.
  https://www.facebook.com/agsproirodabutor/
  https://www.youtube.com/channel/UCwxxj59MjukQZJTCnuyCo4A

  Back To Top